Rica ederim hocam. Bu arada bütçeyi zorlamayacaksa ekran kartını da 500tl kadar daha ekleyip Shadow OC modeline yükseltin. Frekans biraz daha yüksek olacaktır ve tasarım olarak da bence daha yakışıklı.
Her şeyi konuştuk ama bir alternatif olarak 9060 XT alıp DDR4 sistem de alınabilir. Sonradan DDR4 olan anakart, CPU ve RAM satılıp DDR5 geçilebilir 7500F gibi.
Kasayı yine ventovg3400s seçin, soğutucuyu Fazeon 12cm olan yapın, anakartı da B550 ASRock yapın. Çünkü ekran kartı sonradan yükseltmesi çok pahalı bir parça fakat bu şekilde daha uyguna komple DDR5'e geçersiniz ve 9060 XT'nin üst bir 16 GB'lık modeline sahip olursunuz.
Hatta RAM'leri de 32 GB yapın. Hem sattığınız zaman daha pahalıya koyarsınız hem de siz sistemi yükseletene kadar RAM'den darboğaz yemezsiniz.
Siz bence az önce attığım 9060 XTli sisteme yönelin, pişman olmazsınız. Dediğim gibi ekran kartı kolay yükseltilen bir parça değil. Ama yemede ASRock ile DDR4 oluyor hocam.