30 bin TL'ye sistem toplama

Bütçe
20-30k arası duruma göre 35de olabilir
@thedevils4 O işlemcilerin devri bitti artık.
Toplam 12K.
hocam anakartın mhz değeri 3200 diyor bende 3600lük x2 8 gb ram var ona bi rötüş yapsak? yada intel işlemci yerine amd işlemci baksak o gösterdiğine eşdeğer performans verecek bi tane?
 
Son düzenleme:
@thedevils4 Karşılığında ki işlemci 5600X AMD tarafında.

12400F ile DDR4 platformunda maksimum 3200MHz hızda kullanabilirsin RAM'leri zaten. 3600'de taksan otomatik olarak 3200MHz'da çalışacak. Bir problem yaratmaz yani. Bana kalırsa 12400F daha iyi bir tercih olur.
dostum bu işlemciyi alıcamda en uygunu kutusuz gibi senden birde bu işlemciye uygun bir sıvı soğutucu önermeni istiyorum mümkünse
 
@thedevils4 Kaliteli bir hava soğutucu da alsan yeterli olur.
 
@thedevils4 Kaliteli bir hava soğutucu da alsan yeterli olur.
Usta önerilerini topladım şimdi psu çok ses yapmaya başladı acaba bana önerebileceğiniz sessiz çalışan bir psu var mı? Benimki fsp hyperk 600w
 
@thedevils4 Bütçe? PSU'nun garantisi varsa servise de yollayabilirsin.
onu 2 gündür test ediyorum sorunun kaynağını çözdüm psuda bi sıkıntı yokmuş kasa gamepower dark side kasa.İçerisinde tek bir fan mevcut oda egzos fanı test ettim kapadım fanı ses kesildi zannediyorum ki tek fan olduğu için serin tutması için rpm sini yüksek tutmuşlar şimdi biosa girip hızını düşürmekde istemiyorum onun yerine 2 adet tavana fan eklemeyi düşünüyorum yahut bu seferde gereksiz mi soğutma olur? şuanki haliyle efil efil full ayarlarda dota oynuyorum şuan oyun sonu işlemcimin sıcaklığı max 50 derece boştayken 25-30 derece arasında oyun sonrası çok hızlı soğuyor zaten daha kallavi oyunları deniyeceğimde ekran kartım daha gelmedi o yüzden oynamak istemiyorum spoiler olmasın :D egzos fanını mı değiştirsem bi tek? yani bu kasayı 2019da almıştım 3 sene içinde illa tek sessiz tek fanlar üretilmiştir? ne dersin?
 

Geri
Yukarı