30 FPS konsol akıcılığı nasıl yapılır?

350070

Megapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Sa arkadaşlar

AMD ekran kartlarıyla 30 FPS konsol akıcılığı nasıl alınır?
Konsol oyunları 30 FPS diyorlar ve harbiden kasmıyor, akıyor.

Son düzenleme:
MSI Afterburner ile gelen bir uygulama var riva tuner statics adlı. Kendisinin Sync özelliği var hatta internette rtss Sync adıyla aratabilirsiniz. 30FPS'te akıcı görüntünün ana sebebi frametime dediğimiz görüntü oluşturma süresinin sabit olması. 30 FPS için 33.3 60FPS için 16.6 ms olması gerekiyor sabit. Bunu zamanında ben de denedim ama ne yaptım ettim bir türlü halledemedim işin içinden çıkamayıp saldım gittim FPS'i. V-Sync'ya da FPS limitörleri rtss Sync kadar iyi sabitleyemiyor Frametime'ı bu arada.

MSI Afterburner ile gelen bir uygulama var riva tuner statics adlı. Kendisinin Sync özelliği var hatta internette rtss Sync adıyla aratabilirsiniz. 30FPS'te akıcı görüntünün ana sebebi frametime dediğimiz görüntü oluşturma süresinin sabit olması. 30 FPS için 33.3 60FPS için 16.6 ms olması gerekiyor sabit. Bunu zamanında ben de denedim ama ne yaptım ettim bir türlü halledemedim işin içinden çıkamayıp saldım gittim FPS'i.
Gecikme süresini 33.3 mü yapmam gerekiyor yani?

Gecikme süresini 33.3 mü yapmam gerekiyor yani?

Frame time 33.3 olmalı gecikmeden kastınız input lag sanırım o farklı bir şey

1649529248863.png

Burada işaretlediğim yerde scanline Sync'i 33.3 yapmıştım ben ya da direk 33 yazabilirsiniz sol taraftan da uygulanmasını istediğiniz uygulamayı seçin
İnternette gösteren neredeyse herkes bu uygulama üzerinden yapıyordu fakat ne yaptım ettim beceremedim NVIDIA kontrol panelinden de keza limitlemeye çalıştım fakat konsol akıcılığını yakalayamadım elimde gamepad olmasına rağmen. Bu arada konsol akıcılığını yakalamada en büyük faktörlerden birisi de gamepad kullanmak çünkü hareketler fareye göre çok daha yumuşak. Motion blur faktörü de var tabii onu da kullanmak lazım.

Frame time 33.3 olmalı gecikmeden kastınız input lag sanırım o farklı bir şey

Eki Görüntüle 1354687

Burada işaretlediğim yerde scanline Sync'i 33.3 yapmıştım ben ya da direk 33 yazabilirsiniz sol taraftan da uygulanmasını istediğiniz uygulamayı seçin
İnternette gösteren neredeyse herkes bu uygulama üzerinden yapıyordu fakat ne yaptım ettim beceremedim NVIDIA kontrol panelinden de keza limitlemeye çalıştım fakat konsol akıcılığını yakalayamadım elimde gamepad olmasına rağmen. Bu arada konsol akıcılığını yakalamada en büyük faktörlerden birisi de gamepad kullanmak çünkü hareketler fareye göre çok daha yumuşak. Motion blur faktörü de var tabii onu da kullanmak lazım.

Ben MotionBlur'u da fulledim ama bir etki göremedim. Yine deneyeceğim.
Aklıma şu yöntem geldi, yapılabiliyorsa 1920x1080 30 Hz. Özel çözünürlük ayarlayıp VSYCN açmak.
Bunu yapabilirsek belki olabilir.

Ben Motionblur'u da fulledim ama bir etki göremedim. Yine deneyeceğim.
Aklıma şu yöntem geldi, yapılabiliyorsa 1920x1080 30 Hz. Özel çözünürlük ayarlayıp vsycn açma.
Bunu yapabilirsek belki olabilir.

Hz'i 60'a çek NVIDIA kontrol panelinden uygulama özel ayarlarından da half Refresh Rate'i aç öyle yapabilirsin. Sonra da o dediğim uygulamadan limitle Frametime'ı. Umarım sende olur :)
1649529724124.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı