300.000TL'ye render ve oyun için sistem önerisi

Bütçe
300.000TL
CPU: 9950X3D
GPU: İNNO3D 5090
Anakart: MSI MPG X870E CARBON
Ram: Corsair Dominator Titanium 2x48 96GB 6000mhz cl30
SSD: Samsung 9100 PRO 2TB
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III PRO 360MM (Estetik kaygılar önemliyse NZXT Kraken Elite 360mm yapabilirsiniz. Bütçenize sığacak.)
PSU: NZXT C1200
Kasa: NZXT H9 ELİTE
Monitör: Samsung Odyssey Neo G8 32 Oled 4k 240Hz 0.03ms

283k.
Teşekkürler emeğinize sağlık. Bu sistemi bu parçalar ile toplayabileceğim bir platform var mı ? Yoksa tek tek farklı yerlerden toplamak mı gerekir ?

İşin açığı benim için iki kart arasında nasıl bir fark oluşacağına dair fikrim yok. Bu kartın avantajları ne olacaktır benim için bilgilendirebilir misiniz ?

Merhaba,
Aktif olarak çalışan bir iç mimarım. Mevcut bilgisayarım ile standart bir sahnede render sürelerim uzun sürerken büyük sahneleri donmadan dolayı modelleyememeye başladım. Bu durum işimi çok yavaşlatıyor ve istediğim sonuçları alamıyorum. Bu nedenle güçlü bir render sistemine ihtiyacım var. Aynı zamanda boş vakitlerimde bu sistem ile oyun da oynasam güzel olur. Bütçem 270-300k aralığında.

Aklımdaki sistem bileşenleri aşağıdaki listedeki şekilde. Sizce hangileri değişmeli veya hangi parçalara yönelmeliyim tavsiyelerinizi bekliyorum.

Aklımdaki sistem:
  • İşlemci: AMD Ryzen 9 9950x3D.
  • Anakart: ASUS TUF Gaming X870-Plus Wi-Fi
  • Ekran kartı: ASUS TUF Gaming RTX5090 32 GB-512 bit.
  • RAM: G.Skill 96 GB Trident Z5 6800MHz C34.
  • SSD: Samsung 2TB 9100 Pro 14700mb/13400mb
  • PSU: NZXT C1200 1200W 80+Gold
  • Kasa: NZXT H9 Flow.
  • Sıvı soğutucu: NZXT Kraken 360.
  • Monitör: Gigabyte MO27Q2a 27” 0.03ms 280Hz 2K OLED.
Hangi yazılımları kullanıyorsun hocam çoğunlukla.

Kullandığın yazılımları bilmiyorum ama sistem gereksinimlerine bakmak gerek mevcut sisteminle 16 GB RAM ile zorlanman normal ama 96 GB da fazla olabilir 64 GB yetecekse boşuna yatırım yapmış olma. Önce ona bakmak lazım bence, RAM'de yapacağın faydayı başka sistem bileşenine yatırabilirsin.

Bir de Nvidia super serisi gelecek acele etme istersen.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sayfaları hazırlandı bile yakında stoklar gelir.

Son düzenleme:
Hangi yazılımları kullanıyorsun hocam çoğunlukla.

Kullandığın yazılımları bilmiyorum ama sistem gereksinimlerine bakmak gerek mevcut sisteminle 16 GB RAM ile zorlanman normal ama 96 GB da fazla olabilir 64 GB yetecekse boşuna yatırım yapmış olma. Önce ona bakmak lazım bence, RAM'de yapacağın faydayı başka sistem bileşenine yatırabilirsin.

Bir de Nvidia super serisi gelecek acele etme istersen.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sayfaları hazırlandı bile yakında stoklar gelir.

Proje ve yapılacak işe göre 3Ds Max, Corona Renderer, D5 Render, SketchUp, Photoshop, Premiere Pro yazılımlarını kullanıyorum.

Sizce super serisini beklemeye değer mi ? Yoksa mevcut 5090lar hali hazırda işimi görecek midir ?

Ram konusunda şu an çok sıkıntı yaşadığım için o tarafa biraz fazla yazmış olabilirim evet.

Proje ve yapılacak işe göre 3Ds Max, Corona Renderer, D5 Render, SketchUp, Photoshop, Premiere Pro yazılımlarını kullanıyorum.

Sizce super serisini beklemeye değer mi ? Yoksa mevcut 5090lar hali hazırda işimi görecek midir ?

Ram konusunda şu an çok sıkıntı yaşadığım için o tarafa biraz fazla yazmış olabilirim evet.
İşini görür tabii ki 5090 görmez mi hiç hatta 5080 bile yeterli olabilir. Bir de işlemci ile ilgili şöyle bir değerlendirme videosuna denk geldim. İstersen bir göz at.

İşlemci ve grafik ister de bence seni 64GB çok rahat besler.

Gerçi 5090'ın Super'i çıkmayacak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı