300 FPS'te ilerleyen oyun neden anlık takılma yaşar?

MOSYONnn

Kilopat
Katılım
17 Ocak 2018
Mesajlar
1.057
Çözümler
23
Yer
İzmir
300 FPS olup da niye arada takılma yaşar? Sebebi gerçekten saçma geliyor bana. M.2 SSD var 1 TB sistemim gayet iyi yazmama gerek yok zaten FPS'den belli oluyordur.
Sadece yüksek FPS de bile niye oyunlar takılma yaşar onu merak ediyorum bilen var mı?
 
Aradığım cevap bu olabilir ama hocam detay vermelisiniz. Gecikme oranı nasıl olmalı fps ye göre nasıl hareket etmeliyiz. Çözüm olarak detaylı açıklarsanız size çözüm vermek isterim
 
Aradığım cevap bu olabilir ama hocam detay vermelisiniz. Gecikme oranı nasıl olmalı FPS'ye göre nasıl hareket etmeliyiz. Çözüm olarak detaylı açıklarsanız size çözüm vermek isterim.

Gecikme oranınızı genelde NVIDIA'nın DLSS teknolojisi ile düşürebiliyorsunuz. Fakat AMD ekran kartına sahipseniz yapabileceğiniz en iyi şey 1920-1080 çözünürlükte kalmak ve texture hariç gölgelendirmeleri bir tık kısmak. Oynadığınız oyunu öğrenebilir miyim?
 
Hocam detaylı çözüm cevaplarınızı bekliyorum, pek algılayamadım sizi. Ama bilginizin tesiri kuvvetli, çözüm olacağını düşünüyorum.

Left 4 Dead 2 ama tüm oyunlarda yaşadığım bir sıkıntı. Ana sorum yüksek fps değerindeyken olan bu sorunu nasıl düzeltirim.
 

V-Sync açık oynamak. Bu stabilizasyon için en iyi seçenektir. CS2 de olmasa bile Valorant'ta özellikle V-Sync açık oynuyorum asla FPS düşmesi yaşamıyorum. Her zaman yüksek FPS almak iyi sonuçlar veremeyebiliyor özellikle eski oyunlarda. Örneğin Left 4 Dead 2 de konsolu açıp fps_max 144 ( ekran yenileme hızınız kaç ise değişir ) yazıp FPS inizi sabitleyebilirsiniz. Oyun ayarlarından da V-Sync'i açmanız gerekiyor. Bu sizin sorununuzu kesin çözecektir.
 
Yüksek FPS'lerde dalgalanmalar yaşandığı için yukarıdaki arkadaşın dediği gibi v-sync açıp oynayabilirsiniz.
 
Anladım hocam ama gecikme olayından falan takılmadan bahsettiniz o olay neydi
 
Drop yemesinin sebebi birçok şeyden kaynaklanabilir ekran kartınızı ve işlemcinizi yazmanız lazım genelde bu tarz sorunlar ısıdan kaynaklanır, ayrıca fpsinizi monitörünüzün yenileme hızına sabitleyip deneyin hem ekran kartınız ve işlemciniz ısınmaz hem de daha akıcı oynarsınız.
 
Anladım hocam ama gecikme olayından falan takılmadan bahsettiniz o olay neydi.

O tarz şeylerin değişkenliği çoktur çünkü birçok ekran kartı birçok oyun var ve bunların hepsi birbiri ile stabil çalışamayabiliyor. Benim söylediğim gecikme durumu daha yeni nesil oyunlar için geçerli yani çözünürlük oranı daha yüksek olan oyunlar örneğin. RDR2, Dying Light 2, Marvel's Spider-Man, God of War 2018, Elden Ring. Left 4 Dead 2 gibi bir oyun ile aralarında jenerasyon farkları var o yüzden dediğim durumu sadece bu tarz oyunlarda yaşarsınız.
 
Ya hocam fark ettiysen çoğu kişi yazmış, kimseye cevap vermedim. Çünkü şu söyledikleriniz '' driverları güncelle '' demek kadar yüzeysel. Bir sıkıntım yok ki o tarz şeylerde konuyu da öyle açmışım. Sıcaklıklardan yana bir sorun olsa zaten konuyu bu şekil açmam. İşlemci ve ekran kartı soranlar var. 300 fps alıyorsa neden takılma olur diye bilimsel bir soru sormak istedim. Bilgisayarımdaki sorun nedir demedim. Çünkü bu yüksek fps alıp takılma sorununu herkes yaşıyor sadece sebebini bilgiyle anlatabilen var mı diye merak ettim

Peki bu gecikme dediğiniz olay sizin tavsiye ettiğiniz v-sync açınca daha fazla oluyor ona ne diyeceksiniz? Argümanınıza tam uymadı gibi çünkü sizin dediğiniz gecikme takılma sebebiyse v-sync daha fazla gecikme yaratıyor. Yırtılmayla alakalı bir takılmamı gecikmeyle alakalı bir takılmamı hala anlamış değilim mantığını.

V-sync zaten pürüssüz ve akıcı bir oyun deneyimi ortaya çıkartıyor orası bilinen bir şey. Peki takılma neden oluyor onu merak ediyorum, siz gecikmeden dolayı oluyor dediğiniz için ona merak saldım, gerçekten öyle bir şey var mı diye?
 
Son düzenleme:

O noktada bir şey diyemiyorum çünkü senelerce kötü sistemler ile oyun oynayıp daha yeni güçlü bir sistem toparladım ve bu tarz problemleri genelde dediğim yollarla çözdüm. Üşenmezseniz video atabilir misiniz merak ettim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…