300 Mbps internet PC'de 100 Mbps

gRoved06

Hectopat
Daha fazla  
Telefondan ve farklı bilgisayardan 300 megabite kadar hız alırken masaüstü bilgisayarımda maksimum 100 megabite kadar hız alıyorum. Nedeni nedir?
Anakart:A320mh

Son düzenleme:
Hocam modem üzerinden portları tek tek dener misin? Yanlış porta takmış olabilirsin.

Hocam modem üzerinden portları tek tek dener misin? Yanlış porta takmış olabilirsin.
Başka kablo ile denedim, firmanın kendi verdiği ile (1 metre) ve sonuç maksimum 100 megabit. Yine firmanın verdiği ile denedim (10 metre) sonuç;

Aynı porta mı taktın peki? Portlar arasında hız farkı olabilir.

Anakartının desteği var gösterdiğim yeri 1000'e çekip deneyebilir misin?

Ağ bağdaştırıcıları -> özellikler -> yapılandır üzerinden ulaşabilirsin bu bölüme.
Eğer yine düzelmezse Cat6 bile olsa kabloda problem olabilir yakın zamanda ben de yaşadım bu problemi verilen kablo sorunlu çıkmıştı. Koçtaş üzerinden 10m'lik Cat6 kablo alıp takarak sorunu çözdüm.

üstteki ağ bağdaştırıcıları ile ilgili olan işlem işe yaramazsa 3 numaralı porta takılı olan kablo 1000 gösteriyor o kablo ile PC'ye bağladığın zaman sorun çözülüyorsa sorunun port 2 de takılı olan kablodadır.

Sorunu kablo ile çözdüm, kablo uçlarının bağlantı sayısına baktım ve fark var. Çok anlamam ama onun etkisi de vardır diye tahmin ediyorum, gerekli kabloları temin edicem artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…