CAT6 zaten ama yine de yeni alacağım.Kabloyu değiştir. CAT6 kablo al.
Başka kablo ile denedim, firmanın kendi verdiği ile (1 metre) ve sonuç maksimum 100 megabit. Yine firmanın verdiği ile denedim (10 metre) sonuç;Hocam modem üzerinden portları tek tek dener misin? Yanlış porta takmış olabilirsin.
Portlar arası pek fark yok ya. Tamamen kablo ama saçma şekilde ikisi de firma tarafından verildi.Aynı porta mı taktın peki? Portlar arasında hız farkı olabilir.
Sorunu kablo ile çözdüm, kablo uçlarının bağlantı sayısına baktım ve fark var. Çok anlamam ama onun etkisi de vardır diye tahmin ediyorum, gerekli kabloları temin edicem artık.Anakartının desteği var gösterdiğim yeri 1000'e çekip deneyebilir misin?
Ağ bağdaştırıcıları -> özellikler -> yapılandır üzerinden ulaşabilirsin bu bölüme.
Eğer yine düzelmezse Cat6 bile olsa kabloda problem olabilir yakın zamanda ben de yaşadım bu problemi verilen kablo sorunlu çıkmıştı. Koçtaş üzerinden 10m'lik Cat6 kablo alıp takarak sorunu çözdüm.
üstteki ağ bağdaştırıcıları ile ilgili olan işlem işe yaramazsa 3 numaralı porta takılı olan kablo 1000 gösteriyor o kablo ile PC'ye bağladığın zaman sorun çözülüyorsa sorunun port 2 de takılı olan kablodadır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.