300 Mbps'lik modemden 4 Mbps hız almak

Verdiği hızın kurulumla alakası yok diye biliyorum müşteri hizmetlerini arayıp sormayı deneyin belki bir sorun çıkmıştır.

Aynı telefon/tabletden mi Speedtest yaptın.
Evet aynı bilgisayardan yaptım

Arkadaşın dediği gibi mesafede önemli.

Hocam cümle sonlarına nokta koymadığınız için her an 2 saatlik ban yiyebilirsiniz dikkat edin.
Tamam teşekkür ederim.

Önceden 66 Mbps destekleyen modem kullanıyordum şimdi 300 Mbps'lik AirTies 5650 modeme geçtim fakat bu modemi kurduğum zaman 4 Mbps hız verdiğini fark ettim önceki modemde 60 Mbps hız veriyordu acaba kurma aşamasında mı hata yaptım, yardımcı olur musunuz?
Hocam modem tercihinizi çok kötü yapmışsınız sorun orda da olabilir. Kontrol ettiğimde modeminizin wifi 4 desteklediğini ve tek bant 2.4ghz üzerinden çalıştığını gördüm. Modem önerisi için bütçenizi belirtip yeni konu açın bence 3 jenerasyon geride kalmış modeminiz.

Hocam modem tercihinizi çok kötü yapmışsınız sorun orada da olabilir. Kontrol ettiğimde modeminizin Wi-Fi 4 desteklediğini ve tek bant 2.4GHz üzerinden çalıştığını gördüm. Modem önerisi için bütçenizi belirtip yeni konu açın bence 3 jenerasyon geride kalmış modeminiz.

Bence 4 Mbps verecek kadar da kötü değil zaten altyapı 75 Mbps destekliyor.

Speedtest'ten test yapıp ssini atar mısınız?

Şu an atamam da yarın atarım modemi çıkardım eski modemi taktım ama sonucu berbat dı.

Speedtest'ten test yapıp ssini atar mısınız?

Artı olarak da internet sağlayıcımın kendi sitesinde internet hızı yapar iken modemin Max hızını 4 Mbps gibi bir hız gösteriyor bence direk modemde bir sorun var.

Son düzenleme:

Şu an atamam da yarın atarım modemi çıkardım eski modemi taktım ama sonucu berbat dı.

Hocam Speedtest sizin eve uzak bir sunucuya bağlandıysa 4Mbps diye gösterebilir oradan evinize en yakın serverin seçili olduğundan emin olun modem kötü diye 4Mbps veremez 50Mbps'lik internet bir şey indirmeyi falan deneyin 0.4 mb/s indiriyorsa müşteri hizmetlerini arayın 5mb/sn falan indirirse normal Speedtest'te sorun vardır.

Hocam Speedtest sizin eve uzak bir sunucuya bağlandıysa 4Mbps diye gösterebilir oradan evinize en yakın serverin seçili olduğundan emin olun modem kötü diye 4Mbps veremez 50Mbps'lik internet bir şey indirmeyi falan deneyin 0.4 mb/s indiriyorsa müşteri hizmetlerini arayın 5mb/sn falan indirirse normal Speedtest'te sorun vardır.

Kendi şehirimdeki bir sunucuyu seçti, bir şey indirmeyi denemedim fakat yarın deneyeceğim.

Artı olarak da internet sağlayıcımın kendi sitesinde internet hızı yapar iken modemin Max hızını 4 Mbps gibi bir hız gösteriyor bence direk modemde bir sorun var.

Siz yine de modemle bir şey indirmeyi deneyin çok yavaş indiriyorsa ya internet ya modem sıkıntılıdır eski modemlede deneyin onda daha hızlı iniyorsa modemde sorun var.

Kendi şehirimdeki bir sunucuyu seçti, bir şey indirmeyi denemedim fakat yarın deneyeceğim.

Tamamdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı