Bu tarz eski bilgisayarları bolca kullandım. Hatta imzamdaki sistemden yazıyorum. Bu tarz eski sistemleri çok iyi bilirim. Sizin yaptığınız Photoshop ve programları (Sağlam bir program için yeri geldiğinde 8 GB bellek bile yetmiyor) eski sistemleri aşırı yoran programlardır. İlk yazdığım mesajda sisteminizin durumu hakkında zaten bilgi verdim yeterince size. O sisteme ekran kartı aldığınızda sorunlar yine devam eder vebal altına giremem, ben ne ise onu konuşurum. Mesajınızda ''Lakin 3D filan lazım oluyor arada 2 programı açtığımda yüksek dosya olunca da donuyor normal olarak.'' demişsiniz. Burada 2 temel etken var İşlemci ve bellek performansı. DDR2 malum 800 Mhz aralığında çalışan bir sistem. Bazı programda gerçekten bellek yavaşlığı işlemciden önce hissediliyor. Bellek miktarını arttırdığında tıkanmalar bir nebze azalabilir ancak yaptığın işlerden dolayı belleklere yığılma yine olacaktır. Bu günlerde SandyBridge sistem kullananların hala o sistemi kullanmasında DDR3 belleklerindeki işlem hızı sayesindedir.
Velhasıl sizin konunuza gelirsek, ekran kartı almanızı ve RAM takviyesi öneririm ancak yine aynı sorunlarla karşılaşmanız muhtemel.