300 TL Athlon 64 x2 4400+ Sisteme Ekran Kartı

AhmetKur

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi benim bilgisayarım kötü olsa da benim işime şuanlık yarıyor. Photoshop, illustrator programları kullanıyorum sadece oyun zaten kaldırmıyor. Bilgisayardan beklentim fazla yok. Lakin 3D filan lazım oluyor arada 2 programı açtığımda yüksek dosya olunca da donuyor normal olarak. Bilgisayar donanım olarak bilgim hiç yok denilebilir. Şimdi bilgisayarı yeniletmek için de bütçem yok maalesef yok. Asıl soruma gelirsek sandığım kadarıyla ekran kartı olmadığı için sorun yaşıyorum. Şimdi gösterdiğim özellikte bilgisayar için hangi ekran kartı almalıyım? 300 TL bütçem var. Yüksek performas değil de standart olsa da bana makul fazla beklentim yok. Ve de ileride inşallah yeni bilgisayar toplayacağım zaman da kullanabileceğim ekran kartı olursa çok iyi olur. 300 TL için 3 hafta çalışıyorum çünkü :) Veyahutta sorun ekran kartı değilse önereceğiniz başka bir şey var mı? Uzun oldu kusuruma bakmayın :) (PSU 400Watt)

Özelikler.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı önermesine önerilir fakat bahsetmiş olduğun donma sorununu ekran kartı çözemez. İşlemcin yeterince güçlü değil, onu geçtim Ram belleklerin 3GB ayrıca DDR2. Ekran kartı alabilirsin ancak fazla prgram açtığında donmalar ve kitlenmeler RAM ve İşlemcine bağlı olarak yine olacaktır.

R7 250x güzel bir tercih olur.
Biraz baktım da R7 240 daha çok tercih ediliyor sanırım bu sisteme.R7 240 almayı düşünüyorum pek fazla öneren de yok gibi gözüküyor.Sizce alsam uyuşmama gibi sorun oluşur mu ? Ayrıyetten ekran kartı ve 1GB ram eklesem sistem biraz olsun iyi olur mu benim açımdan.

Ekran kartı önermesine önerilir fakat bahsetmiş olduğun donma sorununu ekran kartı çözemez. İşlemcin yeterince güçlü değil, onu geçtim Ram belleklerin 3GB ayrıca DDR2. Ekran kartı alabilirsin ancak fazla prgram açtığında donmalar ve kitlenmeler RAM ve İşlemcine bağlı olarak yine olacaktır.
Donma sorunu sık sık olmuyor.Yoğun şekilde zorlarsam mecbur donuyor.Güzel güzel sorunlarımı ve sistemimi anlatmışsınız benim de bildiğim kadarıyla lakin 5 senedir dayandığım için elimdekine şükrediyorum.Sorun oluşturmaktan çok çözüm arıyorum sistemim biraz olsun hızlandırmak için çabalıyorum bakış açınızı bana yönlendirerek para olmaması ve beklentimin de yükseler de olmadığını da değerlendirirseniz bana yardımcı olabilirsiniz belki.

Bu tarz eski bilgisayarları bolca kullandım. Hatta imzamdaki sistemden yazıyorum. Bu tarz eski sistemleri çok iyi bilirim. Sizin yaptığınız Photoshop ve programları (Sağlam bir program için yeri geldiğinde 8 GB bellek bile yetmiyor) eski sistemleri aşırı yoran programlardır. İlk yazdığım mesajda sisteminizin durumu hakkında zaten bilgi verdim yeterince size. O sisteme ekran kartı aldığınızda sorunlar yine devam eder vebal altına giremem, ben ne ise onu konuşurum. Mesajınızda ''Lakin 3D filan lazım oluyor arada 2 programı açtığımda yüksek dosya olunca da donuyor normal olarak.'' demişsiniz. Burada 2 temel etken var İşlemci ve bellek performansı. DDR2 malum 800 Mhz aralığında çalışan bir sistem. Bazı programda gerçekten bellek yavaşlığı işlemciden önce hissediliyor. Bellek miktarını arttırdığında tıkanmalar bir nebze azalabilir ancak yaptığın işlerden dolayı belleklere yığılma yine olacaktır. Bu günlerde SandyBridge sistem kullananların hala o sistemi kullanmasında DDR3 belleklerindeki işlem hızı sayesindedir.
Velhasıl sizin konunuza gelirsek, ekran kartı almanızı ve RAM takviyesi öneririm ancak yine aynı sorunlarla karşılaşmanız muhtemel.

Bu tarz eski bilgisayarları bolca kullandım. Hatta imzamdaki sistemden yazıyorum. Bu tarz eski sistemleri çok iyi bilirim. Sizin yaptığınız Photoshop ve programları (Sağlam bir program için yeri geldiğinde 8 GB bellek bile yetmiyor) eski sistemleri aşırı yoran programlardır. İlk yazdığım mesajda sisteminizin durumu hakkında zaten bilgi verdim yeterince size. O sisteme ekran kartı aldığınızda sorunlar yine devam eder vebal altına giremem, ben ne ise onu konuşurum. Mesajınızda ''Lakin 3D filan lazım oluyor arada 2 programı açtığımda yüksek dosya olunca da donuyor normal olarak.'' demişsiniz. Burada 2 temel etken var İşlemci ve bellek performansı. DDR2 malum 800 Mhz aralığında çalışan bir sistem. Bazı programda gerçekten bellek yavaşlığı işlemciden önce hissediliyor. Bellek miktarını arttırdığında tıkanmalar bir nebze azalabilir ancak yaptığın işlerden dolayı belleklere yığılma yine olacaktır. Bu günlerde SandyBridge sistem kullananların hala o sistemi kullanmasında DDR3 belleklerindeki işlem hızı sayesindedir.
Velhasıl sizin konunuza gelirsek, ekran kartı almanızı ve RAM takviyesi öneririm ancak yine aynı sorunlarla karşılaşmanız muhtemel.

İlginiz için teşekkür ederim.Donma problemi gibi sorunlar binde bir oluyor kafanız buna takılmasın dediğiniz şekilde donsaydı 5 sene kullanamazdım.Neyse ki sayfanın yöneticisi 7 sene evvel önce cevabını vermiş ben ekran kartını alsam bile 2.el almayı düşünüyorum.Yani deneyip alacağım yoksa parayı boşa gitmesini ihtimal veremem.Beni biraz rahatlasa yeter inşallah ilerde tamamen değiştireceğim zaten.Bundan dolayı sorunum yok ben yüksek FPS yüksek çözünürlük oyunlar oynayayım iyi olsun güzel olsun sorun çıkartmasın diye bir şey demiyorum binde bir %0,01 lik donma sorunu yaşıyorum herhalde ekran kartı ve ramden sonra düzelecektir tekrardan teşekkür ederim.
Recep Baltaş.png
Recep Baltaş.png

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı