300 TL Q6700 ve GTX 650 Sistem için PSU önerisi

darksideon

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir sistem toplayacağım, çok tecrübem yok araştırıyorum.
  • ASUS Commando P965
  • Q6700 islemci
  • DDR2 2x4 8GB RAM

Hazır halde satılıyor, 300₺ civarı yanına GTX 650 1GB 128 bit ile kalite bir PSU ile kullanmayı düşünüyorum.

Oyuna o kadar takıntım yok, 2005'ten beri intel pentium 4 ve FX 5500 kasam ile Live For Speed oynuyorum online, şimdi de Assetto Corsa'ya başlamak için uygun bir şeyler arıyorum. PSU önerilerinizi de açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX650TI 2GB versiyonlarından almalısınız hatta GTX750Tİ 1GB sıkıntı olacaktır. PSU için Aerocool VX500 gayet yeterli olur o sisteme aşırı iyi bir şeyler almanıza gerek yok.

• Q6600
  • P41 / 45 Chipsetli DDR3 Anakart
  • 2x4 GB DDR3 1333 Mhz RAM
  • GTX 650 Ti
Bu şekilde toplaman daha iyi olacaktır. DDR2 sistem ile oyun oynacağını sanmıyorum. GTA V için o RAM çok az ve yükseltilemez. Benim yazdığım veya buna yakın bir sistem toplarsan en azından güncel oyunlardan bazıları ve öncekilerini düşük bile olsa oynarsın.
Biraz daha araştırmanı tavsiye ediyorum. Bütçen çok az ucuz olsun diye eldekinden de olmanı istemem.
Bu ilandaki sistem işinizi görecektir. Fakat güvenli alışveriş için yüzyüze veya GET sistemini kullanın. Asla sistemi almadan ürüne kapora vs. ödemeyin. Bu tarz sistemler ucuz ve parasına göre performanslıdır.
INTEL XEON++X5460+P5G41T-M LX V2++8 GB RAM++SMART WATCH TAKASLI+ - RAM Bellek ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da - 453945031

Sitede ikinci el bölümünde buna benzer bir sistem vardı. Ona da bakabilirsin.

NOT: Bütçeni arttırmaya çalış. Bu bütçeyle bir sistem bulursan da konu açıp bilgi almadan alışverişi bitirmeden kârlı çıkarsın.

Q6700 iyi bir işlemci değil GTA5 oynarken işlemci darboğaz edecektir.

Eski sistemleri toplamanı önermem.

Bütçen çok az ise;
İşlemciyi İntel Pentium G4400
Anakartı MSİ-H110M PRO-VD
4GB DDR4 HyperX Fury RAM
alsan yeter.

@Tuna Yücer Performans açısından farkı şöyle açıklayayım. DDR2 RAM'leri en fazla 4 GB yapabiliyoruz. 4 GB GTA V'te 10-15 DK sonrasında aşırı derecede kasıyordu. Özellikle ölüp, hastaneye gittiğinde geri gelemiyordum.:) Anakartım DDR3'tü ve RAM'i 6 GB yapınca (4+2) oyundaki kasmalar tamamen bitti.
Böyle bir durumda kalınca 775 PIN anakart alıp kasmalardan vs. dolayı tekrardan 775 PIN anakarta para vermek yazık olur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı