300 TL'ye Logitech G213 vs Inca IKG 441

Dandik mekaniğe para verilmez. Bu ikisini öneririm.
Bu da var.
 
M400 almanı tavsiye ederim içerisindeki switch, Cherry MX siyah olanıyla neredeyse aynı. Fiyatına göre muazzam ürün içerisinde mavi switch olmadığı için ürüne istek az bu yüzden ülkemizde ucuza satılıyor.
 
M400 almanı tavsiye ederim içerisindeki switch, Cherry MX siyah olanıyla neredeyse aynı. Fiyatına göre muazzam ürün içerisinde mavi switch olmadığı için ürüne istek az bu yüzden ülkemizde ucuza satılıyor.
Ben de g213 ile başka klavyele arasında kaldım sizce almaya değer mi m400? Ben önceden zalman k500 aldım ve 2-2.5 yıl sonra bazı tuşlar 2 kere basmaya bazı tuşlar da hiç basmamaya başladı. Sizce m400 uzun sürede zalman gibi sorun çıkartır mı? Çünkü 1 kere almak istiyorum çok fazla ekipmana para da vermek istemiyorum.
 
5 aydır kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım ama tuşlar biraz sert basıyor mavi yada kırmızı switche göre ve bence bunda bir sorun yok yanlışlıkla basma olayını bitiriyor.
 
M400 QX1 Switch kullanır, QX1 SteelSeries tarafından Kailh firması ile ortak çalışılarak üretilmiş özel bir switchdir. Siyaha yakın değil Red seviyesindedir. 35g basım kuvveti gerektirir, 4mm toplam yola ve 2mm aktif olma noktasına sahiptir. Bu nitelikler MX RED ile tamamen aynı. QX1 RED siwtchlere göre daha tok bir sese sahiptir ancak olukça hızlıdır. MX RED oranla hissiyatı çok farklı değil ancak MX BLACK ile alakası yoktur. Basım hissi sert gibi ancak yumuşak bu yüzden MX RED ile farklı bir hissiyata sahipler. MX BLACK benzetilmesinin nedeni burada hafiften gelen sertlik hissi, bunu ağırlık olarak yorumlayarak his MX BLACK benzetiliyor. Ancak dediğim gibi MX RED ve QX1 aynı niteliklere sahip, sadece verdikleri hissiyat biraz farklı.

Kailh üretimi switch kullanılıyor diye hemen kötülemeye kalkanlar olmasına karşın söyleyeyim: Sanılanın aksine Kailh (Kaihua) kötü bir switch üreticisi değildir ve birçok alanda üretim yapmaktalar. Güzel switchlere sahip ancak klon switchler değildir, MX switchlerden esinlendiği ve tasarımda ufak yerleri kopyalamış oldukları doğrudur ancak tamamen klon üretilmeye çalışılmamıştır üstelik bu ufak kopyalamalar sayesinde MX switchler için üretilen Keycapler kullanılabiliyor. Switcler firma tarafından kendince farklı niteliklere sahip örnek vermek gerekirse MX RED 45g basıç gerektirirken Kailh RED 50g basınç gerektiriyor, firma dediğim gibi klon switch üretmiyor. Outemu switchler de MX switchlerin keycapleri ile uyumlu diyenler olursa, işte onlar klon switch (Pek başarılı bir klon değiller) bir zahmet uysun.

Burada M400 tavsiye ederim, mekanik klavye ihtiyacını karşılayacaktır. Üstelik Firmware güncellemeleri bile alıyor ve oldukça sağlam bir yapısı var. Uzun vadede seni götürecektir.
 
Hp Omen 1100 almanı öneririm bu fiyatlara en iyi klavye odur. Ve onun ayarında M400. Ben Omen'in blue switch olması nedeniyle Omen'i tercih ettim.Switch markası cherry mx
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı