3000-3500 TL Render Sistemi Önerisi

Helelehololo

Hectopat
Katılım
25 Ekim 2014
Mesajlar
194
Makaleler
6
Genellikle yüksek sistem gereksinimi istemeyen CS:GO, Wow, Dota gibi oyunlar oynuyorum. Ve bunlarla alakalı YouTube kanalıma haftada 7-8 video atıyorum. Ufaktan yayın olaylarına da bulaşmamla birlikte tek PC'de bütün işleri halletmek neredeyse imkansız bir hale geldi benim için.

Kafamda bir fikir var, yapabilir miyim, ne kadara mal olur bilmiyorum ancak tavsiyelerinizi bekliyorum. Oyunlarımı ana makinemde oynayıp, videoları capture edeceğim. İkinci bir PC toplayacağım ve bu PC sadece render almak için olacak. Dolayısıyla 1. ve 2. PC arasında ortak ve hızlı bir depolama sistemi olmalı. Kısacası, editleri ve Gameplay'i 1. PC'de yaparken 2. PC sürekli render halinde olacak, vakitten tasarruf amacıyla.

2. PC'de hiç oyun oynanmayacağı için ekran kartı olmasa dahi olur, fark etmez. Sadece işlem gücü yüksek, kararlı ekipmanlara sahip olsun. Yani zırt pırt mavi ekran vermesi,veyahutta donma vs. gibi problemler yaşatmasın istiyorum. O yüzden en yeni nesil olması o kadar önemli değil, en kararlı parça olması benim için önemli.

En büyük sorun, yaşadığım bölgede çok fazla elektrik kesintisi yaşıyorum. O yüzden edit aşamasında bazen bütün emeğim çöpe gidebiliyor. Bunu engellemek adına 3500 TL'lik bütçenin dışında 1 adet UPS tavsiyesi isteyeceğim. Ana makinemdeki ekran kartı GTX 1060, işlemci i5 4460 ve ekstra güç çeken fazla bir şey yok, 550 watt Corsair PSU ile kullanıyorum.

Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 1600x ile bir sistem toplayabilirsiniz, Ryzen işlemcilerde dahili bir GPU olmadığı için harici ekran kartına ihtiyacınız olacak. Ayrıca renderda GPU hızlandırma avantajını da sağlamak için en azından GTX 1050 almanızı öneririm.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı