3000-3500 TL'lik Sistem Toplama

rose69

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Kasa :ZALMAN MS800 PLUS MidT ATX
Anakart :GIGABYTE Z170-HD3P Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3466MHz(OC) HDMI&DVI
İşlemci : İntel Core i5 - 6400
Ekran Kartı : Asus GTX 960 Strix 2GB
Ram : Kingston 8GB Hyperx Savage RED DDR3 1600MHz CL9 PC
Depolama : Toshıba 2,5 1TB Canvio USB3.0 / USB2.0
Güç Kaynağı :XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS BRONZE 600W
Monitör : CASPER M.CS-LED230-SNC-S 23"
Klavye+ Mouse : EVEREST RAMPAGE KM-R10

Sistem nasıl ? Her şey uyumlu mu?

Ekran kartını MSI 4 GB ile değiştirin. Skylake işlemciler DDR3L ve DDR4 RAM destekliyor. O yüzden RAM'i DDR4 ile değiştirin. Depolama harddisk değil harici yani taşınabilir disktir. WD 1 TB Blue ile değiştirin. Bütçeyi arttırabilirseniz monitör olarak Casper'dan vazgeçip daha iyi bir markaya yönelmenizi ve işlemcinizi i5-6500 ile değiştirmenizi öneririm.

Bana kalırsa sistemde değişmesi gerekenler;
  1. DDR3 sistemler fiyatlarından dolayı DDR4 sistemlerden daha cazip ve o kadarda abartılacak bir fark yok aralarında. Yani DDR3 bir i5 sistem toplasanız ve geri kalan bütçenizi ekran kartına yatırsanız daha mantıklı olur. Arada 200 300 TL fark olur ki ekran kartında iyi bir değişim yapabilirsiniz.
  2. Seçtiğiniz depolama sabit disk değil taşınabilir bir disk. Değiştirmeniz lazım.
  3. Everest Mouse+ psu+klavye pişmanlıktır. Şuana kadar sadece everestin kasasını beğendim. Rampage 75. Evereste hiç bulaşmayın mouse klavyede.
  4. Ram DDR3 yapmışsınız. DDR4 sisteme uyum göstermez o ram.
  5. Monitörde AOC PHILIPS gibi markaları tercih edin.

Ekran kartını MSI 4 GB ile değiştirin. Skylake işlemciler DDR3L ve DDR4 RAM destekliyor. O yüzden RAM'i DDR4 ile değiştirin. Depolama harddisk değil harici yani taşınabilir disktir. WD 1 TB Blue ile değiştirin. Bütçeyi arttırabilirseniz monitör olarak Casper'dan vazgeçip daha iyi bir markaya yönelmenizi ve işlemcinizi i5-6500 ile değiştirmenizi öneririm.
çok teşekkür ederim (=

Bana kalırsa sistemde değişmesi gerekenler;
  1. DDR3 sistemler fiyatlarından dolayı DDR4 sistemlerden daha cazip ve o kadarda abartılacak bir fark yok aralarında. Yani DDR3 bir i5 sistem toplasanız ve geri kalan bütçenizi ekran kartına yatırsanız daha mantıklı olur. Arada 200 300 TL fark olur ki ekran kartında iyi bir değişim yapabilirsiniz.
  2. Seçtiğiniz depolama sabit disk değil taşınabilir bir disk. Değiştirmeniz lazım.
  3. Everest Mouse+ psu+klavye pişmanlıktır. Şuana kadar sadece everestin kasasını beğendim. Rampage 75. Evereste hiç bulaşmayın mouse klavyede.
  4. Ram DDR3 yapmışsınız. DDR4 sisteme uyum göstermez o ram.
  5. Monitörde AOC PHILIPS gibi markaları tercih edin.
Teşşekür ederim cevap için (=

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı