3000 - 3500 TL'ye Oyuncu Bilgisayarı

Tek modül 8 GB RAM koyman olmamış. @JaroxJamaica
Üstadım, görüldüğü gibi anakartta 2 adet Ram slotu var ve ileride İ7 gibi güçlü bir işlemci takayım ve bellekleri 16 gb'ye yükselteyim derseniz kafanızı bol bol kaşırsınız. :) Tek modül ile çift modül arasında 1 FPS bile fark yoktur. :) Belki 1 FPS.
 
O zaman 1600 MHz tek bellek 1600 MHz'de. 1600 MHz çift kanal bellek 1600+1600=3200 MHz'de çalışır bilgisini verelim onlar kendi karar versin hocam. Sizde haklısınız. :)
 
Zaten belirttim uzun süreli kullanımlarda P33 sıkıntı çıkartabilir diye. Ayrıca kasanın kalitesiz olduğunu düşünmüyorum. İncelemerini izledim ve 220 mm'lik sıvı soğutma bile bağlayabiliyorlar. İçi ferah ve hava akışı için gerekli yerlere fan yuvasını koymuşlar. Xigmatek Power kullanan birisi olarak tavsiye ederim Xigmatek'i. Zaten Recep hocamız da gayet kaliteli bir Power demişti Xigmatek için. Asus H81-Plus önermemin sebebi baskı altında dayanıklı bir anakart ve G3258'e 4.6 Ghz'ye kadar O.C atıp stabil çalışmasını sağlayan O.C'ciler görmüştüm youtube'den. O açıdan içimde bir sıkıntı yok. V300 model SSD'yi yakın zamanda R7 260X ile birlikte bir müşteriye sattık ve uzun uzun test ettik. Canavar gibi SSD. Bir sorun olacağını sanmıyorum.
Ya hocam sana da laf anlatılmıyor. 970 Full HD de her oyunda deli gibi FPS veren bir kart. Ne gerek var 980'e 5-10 FPS için? Aradaki parayı Z97 ve O.C edilebilir bir sistem üzerine harcamak daha doğru olacaktır. Hem sistemin geleceği hem de performansı açısından.
 
Çok saygı değer kardeşim. O nasıl söz öyle. :) Bana neden laf anlatılmasın? Ben sadece kendi düşüncelerimi söylüyorum. Burada kimsenin düşüncelerine "ya kardeşim sen ne saçmalıyorsun. O öyle olmaz" demiyorum ki. :) Benim düşünceme göre bir işlemci ekran kartının yükünü kaldırdığı sürece oyunlarda önemsizdir. Bu noktadan sonra işlemciyi taşıyacak, baskı altında benden bu kadar demeyecek bir anakart yeterli olacaktır. "Ne gerek var 980'e 5-10 FPS için?" Demişsiniz. Hocam 10 FPS az mı? Bence az değil. H81 anakarta İ7 işlemci bile takılabiliyor ki i5 4590, Gtx 980'in yükünü %100 baskı altında kaldırır. Bu sistem 4-5 sene sorunsuz şekilde gider. Zaten bir sistemin ömrü sağlık açısından 4-5 sene değil mi? Üstelik update etmeye müsait. Ayrıca Gtx 970 ile DSR kullanıp FPS Doplar yaşayan bir çok kullanıcı var. Gtx 980 ile DSR kullanıp 4K oyun oynamak çok şahane olur diye düşündüm. :) Ben bunları düşünerek sistem topladım. Yani bunlar benim düşüncelerim. Sizin topladığınız sisteme bir lafım yok. Gayet güzel sistemler olduğunu düşünüyorum. Zaten size saygı duymasam ve söylediğiniz şeylerin değerli olduğunu düşünmesem şuan bu mesajı yazıyor olmazdım bile. Yinede değerli yorumunuz için teşekkür ederim ama "Ya hocam sana da laf anlatılmıyor" sözünü üzülerek kabul etmiyorum. :)
 
Ben artık bir şey demek zorunda hissedemiyorum kendimi. Arkadaşın doğru seçimi yapacağına eminim. Ayrıca düşüncelerimi değerli bulduğunuz için ayrıca teşekkür etmek isterim. İyi sosyaller son olarak.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı