Disiplin suçu silinir mi?

Dorzi

Hectopat
Katılım
18 Temmuz 2021
Mesajlar
1.850
Çözümler
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, Anadolu lisesinde gizlice birinin fotoğrafını çekilirse, fotoğrafı çekilen kişi şikayet edip çeken kişiler disiplin mi yer uyarı mı yer ne yer?
Ve ne olur geleceklerini etkiler mi veya sicile işler mi veya gelecekteki meslek hayatını etkiler mi? (9. sınıf) (ben yapmadım başkası için soruyorum.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O arkadaşına söyle bir daha böyle şeyler yapmasın :)
Liselerde disiplin işlemlerini çoğu zaman "kınama" şeklinde veriyorlar. Bu da Sicile işlenen şekilde değil de lise bitene kadar aldığın kınamalar birikince resmen cezai işlem uygulanır. (veya ilk okuldan karakola gidişinde)
Kişisel hayatı ifşalamak bildiğim kadarıyla etik değil ve suç ayrıca okula telefon getirme olayı da yasak ama okuldan okula düzen değişiyor tabii orası ayrı.
Büyük ihtimalle rehberlik hocanızla görüşürsünüz.
Ya da disiplin kurulu öğrencinin(fotoğrafı çeken şahıs)okul hayatını ders notlarını ve arkadaş ilişkisine bakarakta karar verebilir ya da şikayetçi olan şahısada bırakabilirler kararı bu iş büyürse polise kadar gidebilir dediğim gibi.
Ya uzllaşmaya bak fotoğrafı çekilen şahısla birlikte.
Ya da yapacak bir şey yok her şeyi akışa bırak.
Özel değilse fotoğrafın içeriği nedir?
Benim görüşlerim böyle yanlışım varsa affola elbet daha bigili birilleri vardır.



Hocamında dediği gibi ileride iş bulmadada sıkıntı çekersin.
Peki okuldan Atılma falan olur mu? Sınıfta çocuğun yüzü var yüzü hakkında edit yapılmış ögrenci gruba atılmış. Aslında ben şikayet ettim benim o.

@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE
Hocam kusura bakmayın etiketledim. Siz de iyi bilirsiniz bu konuları fikriniz nedir?
 
Son düzenleme:
Kınama cezası alabilir ve E-Okuluna işlenebilir. Belki disiplin kurulu kararı ile E-Okulundan silinebilir. Okuldan atılma olacağını sanmıyorum ancak şikayetinizde ciddi misiniz? Çok ciddi bir şekilde uyarıp işlem yapmadan bırakma ihtimalleri bile var. Şikayeti sözlü olarak mı yoksa yazılı olarak mı yaptınız?
 

Geri
Yukarı