3000-3500 TL'ye sistem toplama

• Konuyu başlatan odell
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.172

odell

Kilopat
Makaleler
1
AC Odyssey, Far Cry 5 vb. oyunları 1080p'de en az 60 FPS ile oynatacak sistem tavsiyesi istiyorum arkadaşlar. Sadece kasa olacak. Kasanın görüntüsü önemli değil LED vs. olmasa da olur. Kasa boyutu ne kadar küçük olursa benim için o kadar iyi olur. Öncelik sıfır parçalarla toplamak tabii ki ancak gerekirse ikinci el veya Aliexpress'ten de parça alabilirim. İleriye dönük bir sistem olması da şart değil.

Donanım arşivi g2 bence çok iyi istersen bir bak.
Kesinlikle katılıyorum ancak stocklarda r5 2600 kalmamış r3 2300x koymuşlar belki tekrardan stocklara getirirler ve getirmeseler bile 3.168,63 tl ye gelmiş olur ki parçalar gerçekten çok kaliteli öyle rx 570 itx gibi tek fanlı model değil açıkçası illa 3500 diyince hepsini harcayacağım mantığı yok şu aralar için en iyi fiyat/performans/kalite pc'si budur tabi 1080p 60 fps oyunculuk için(e-spor oyunları hariç onlarda 150 fps üstü alırsın zaten) geçerlidir.

Buyur sistemin linki:
DA-G2/R5 2500X/Asus RX570 Strix OC/8GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA

Ryzen 5 2600 geri gelmiş görünüyor. 3576 tl görünüyor. 2300X ile 3100 küsür ediyordu. Şimdiki haliyle alınır mı? Başka hangi özelleştirmeleri önerirsiniz? Bazıları anakart olarak TUF Pro tavsiye etmiş seçilebiliyor değer mi aradaki farka?

Ryzen 5 2600 geri gelmiş görünüyor. 3576 tl görünüyor. 2300X ile 3100 küsür ediyordu. Şimdiki haliyle alınır mı? Başka hangi özelleştirmeleri önerirsiniz? Bazıları anakart olarak TUF Pro tavsiye etmiş seçilebiliyor değer mi aradaki farka?

Ses yongası,anakartın mosfet soğutucuları,ram slot sayısı,m2 slot sayısı ve görsellik gibi farkları vardır. Ancak bana göre ordaki en iyi fiyatına hitap eden bu anakarttır
Tuf prodan farkı 1 m2 slotunun olması(Tuf proda 2),görsellik ve soğutucu blokları bir de boyut farkı var prime atx, şuanki satılan pro micro atxtir.

Ses yongası,anakartın mosfet soğutucuları,ram slot sayısı,m2 slot sayısı ve görsellik gibi farkları vardır. Ancak bana göre ordaki en iyi fiyatına hitap eden bu anakarttır
Tuf prodan farkı 1 m2 slotunun olması(Tuf proda 2),görsellik ve soğutucu blokları bir de boyut farkı var prime atx, şuanki satılan pro micro atxtir.
Peki varsayılan olarak seçili anakart nasıl?

Peki varsayılan olarak seçili anakart nasıl?

Hocam hiçbir anakart dandik değil ama ileride oyunlar kaç gb bellek ister kimse net birşey söyleyemez ancak 2 ram slotu var ses yongası SupremeFX yani standarttır kötü asla değildir diğer prime ve tuftakiler Realtek ALC887 ses yongasına sahip(Güzel bir ses yongasıdır kendisi) ve ryzen işlemci alıyorsanız mutlaka dual channel(2 kanallı ram kullanımı) kullanın yani 2x8 gibi ve ram mhzi en az 2933 mhz olsun. Ha ancak ileride sistemi upgrade eden biri değilim diyorsanız 4 ram slotlu anakarta gerek yoktur hatta 2300x alırsanız bile hemen hemen aynı performansı alırsınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı