3000-3500 TL'ye sistem toplama

• Konuyu başlatan odell
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.177
Hocam hiçbir anakart dandik değil ama ileride oyunlar kaç gb bellek ister kimse net birşey söyleyemez ancak 2 ram slotu var ses yongası SupremeFX yani standarttır kötü asla değildir diğer prime ve tuftakiler Realtek ALC887 ses yongasına sahip(Güzel bir ses yongasıdır kendisi) ve ryzen işlemci alıyorsanız mutlaka dual channel(2 kanallı ram kullanımı) kullanın yani 2x8 gibi ve ram mhzi en az 2933 mhz olsun. Ha ancak ileride sistemi upgrade eden biri değilim diyorsanız 4 ram slotlu anakarta gerek yoktur hatta 2300x alırsanız bile hemen hemen aynı performansı alırsınız.
Single channel 8 GB 3000 MHz RAM ile sıkıntı yaşar mıyım? Eğer öyleyse aynı RAM'i ayrı olarak almam gerekecek ikisini birden seçince pahalıya satıyor. Hatta dediğiniz gibiyse B450M-K + Ryzen 3 2300X + 2x8 GB RAM şeklinde tercih yapabilirim.

Single channel 8 GB 3000 MHz RAM ile sıkıntı yaşar mıyım? Eğer öyleyse aynı RAM'i ayrı olarak almam gerekecek ikisini birden seçince pahalıya satıyor. Hatta dediğiniz gibiyse B450M-K + Ryzen 3 2300X + 2x8 GB RAM şeklinde tercih yapabilirim.
Şimdilik yaşamzsın ama ileride mutlaka 16 yap.

Hocam o sistemdeki ramin aynısı n11 de 355 tl ye satılıyor bidaha ordan 2x8 seçmeyin buyrun link
Single channel öyle çok sıkıntı bir durum değil açıkcası sadece öyle olsa performansta birazcık daha artış olurdu o kadar ve sanırım cevaplamayı unuttunuz upgrade edicekmisiniz sistemi ileride :)

Hocam o sistemdeki ramin aynısı n11 de 355 tl ye satılıyor bidaha ordan 2x8 seçmeyin buyrun link
Single channel öyle çok sıkıntı bir durum değil açıkcası sadece öyle olsa performansta birazcık daha artış olurdu o kadar ve sanırım cevaplamayı unuttunuz upgrade edicekmisiniz sistemi ileride :)
Konuya yazmıştım ileriye dönük olması şart değil diye ancak şuan bilemiyorum. 275 TL fark var sadece 4 slotlu anakart ile, o yüzden kararsız kaldım.

Hocam anakartı değiştirmeyin, fiyat farkı çok. Normalde değer belki ama hazır sistem yükseltmelerinde fiyat farkı var baya.

Şu şekilde alırsanız iyi olur. Bütçeyi aşıyor ise RAM'i 8 GB veya işlemciyi Ryzen 5 2300x yapın. İsterseniz ikisini de indirin, karar sizin ama benim attığım şekilde alırsanız iyi olur. Yükseltmeye açık bir sistem.
Screenshot_2019-01-30-22-10-41-1.jpeg

Hocam anakartı değiştirmeyin, fiyat farkı çok. Normalde değer belki ama hazır sistem yükseltmelerinde fiyat farkı var baya.

Şu şekilde alırsanız iyi olur. Bütçeyi aşıyor ise RAM'i 8 GB veya işlemciyi Ryzen 5 2300x yapın. İsterseniz ikisini de indirin, karar sizin ama benim attığım şekilde alırsanız iyi olur. Yükseltmeye açık bir sistem.Eki Görüntüle 364729
Kardeşim sanırsam bu sistemi bu sitede sadece biz tanıtıyor ve öneriyoruz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı