3000-3600 TL civarına sistem toplama

BilgiSever

Hectopat
Katılım
30 Mayıs 2015
Mesajlar
2
Grafik çalışmalarım için bilgisayar topluyordum Technopat önerdiği sistemlere baktım ama aradığım özellikli bilgisayarı bulamadım. Yarın kusura bakmayın Vatan Bilgisayar'dan reklam yapmış gibi olmayayım bilgisayar toplayacağım ve sizlerinde topladığım sistemi görmenizi istedim eksiğim var mı bir el atın arkadaşlar.

Fiyat aralığım: 3000 TL-3600 TL

"İşlemci: i7 4790K " 'Kullandığım işler Photoshop ve Render Vvdeo düzenleme' i5 k serisi'de işimi görür müyüm aynı performansı alabilir miyim?

ARK | Intel® Ürünlerini Karşılaştır Bu karşılaştırmalar kafamı çok karıştırdı. :( i5 i7 farkı yok neredeyse + 1600 MHz yüksek RAM çalıştırmaz mı bu işlemciler çünkü alacağım anakart 3200 oc destekliyor ona göre bir RAM ayarlar mısınız?

"Anakart: ASUS Z97-p İntel Z97 Soket 1150 DDR3 3200 MHZ(O.C.) " 'Ben bunu seçtim ama sizin kararlarınız benim için daha önemli ' bu iki model arasın da kaldım ana kartın özelliklerini bulamadım işlemciye göre destek sağlar mı ?

Bellek:
Tek modül ya bu aynısından 1 tane alırsam cift modül olmuş olur mu? İnternet sitesinden Asus'un kendi ana sitesine girdim ve z97 corsair kartları yok acaba bir sıkıntı çıkarır mı? Bellek tavsiyenizi bekliyorum CL9 olmasına dikkat ettim 1866 mhz mi alayim yoksa 1600mhz arasında fark var mı ?

Motherboards | Z97-P | ASUS Global

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-8gb-2x4gb-vengeance-pro-ddr3-1866mhz-cl9-kirmizi-sogutuculu-ram.html?srt=UP çokta para harcayasım gelmiyor :)

SSD: olarak kafam karışık hangisini almakta kararsızım arasındaki fark nedir acaba ;
Bir de anakartım da şöyle bir SSD girişi var nedir anlayamadım M.2 SSD ilk kez duydum 10 kat daha hızlıdır falan filan nasıl takarım alırsam zaten kendim montaj yapacağım.

HDD 1 TB yeter herhalde;
Seagate 3.5" 1Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar sizce nasıl ?

Grafik kartı: Hangisi? AMD mi Nvidia ? 700 TL geçmemeli.
270X den fazla özelliği mi var? Birde ASUS marka olduğu için daha stabilize çalışırmış doğru mudur?
280'le arasında çok fark var mıdır?
Değer mi? İşlemciyle daha stabilize çalışırmış NVIDIA'lar?

Kasa Ne alsam Kaç Wat Yeter Soğutma almama gerek varmı onları bilmiyorum tavsiyenizi bekliyorum bu konuda da ama siteden baktığımda bu kasa hoşuma kaçtı alsam sıkıntı çıkarır mı ekran kartı için
Yine aklımdaki kasalar bunlar arkadaşlar sizce ilk sıradaki yeterli mi?
Aldığım anakart sığar mı buna?
Para yetmez ama sadece yorumlarınızı merak ediyorum bu kasa için? :)

Bana şu dediğim parçaları çalıştırsın yeter fazlalık istemem :)
Bir de kasayı alırsam fanlarının hepsini alayım mi? Su soğutucuyu 3 ay sonra alabilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Aradığım linkleri Vatan'dan bulduğum için Vatan linki yayınladım.



yardım edecek yok mu ? bana vatanbilgisayar kasayı değiştirmen lazım dediler yardımcı olunuz lütfen kandırılmak istemiyorum sadece powersupply'den anlayamadım !!!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı