3000-4000 TL Bilgisayar Önerisi

~Vengeance~

Hectopat
Arkadaşlar fiyat en fazla 4000 TL aklımda bir şer yok. Ama amaç sadece oyun oynamak değil sadece arada CS girerim o kadar. Genellikle okula getirip götürebilmek ders işlerimi halledebilmek ve diyer işlerde kolaylık sağlayacak bir laptop arıyorum. Benim sevdiğim bir marka varsa o da Asus olur öneriniz varsa bana daha çok Asus modelinden. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar güzel ve dengeli. Monsterlarda 1050Ti ve i5 seçeneği yok. Ama ekran kartı belleği 2GB diyor, 2 GB bellekli 1050Ti olabilir mi? Ayrıca disk 7200 RPM dizüstü bilgisayarlarda pek tercih edilmeyen cinsten

Bilgisayar güzel ve dengeli. Monsterlarda 1050Ti ve i5 seçeneği yok. Ama ekran kartı belleği 2GB diyor, 2 GB bellekli 1050Ti olabilir mi? Ayrıca disk 7200 RPM dizüstü bilgisayarlarda pek tercih edilmeyen cinsten
Maalesef ki 2 GB 1050 Tİ modeli mevcut.
Bir de 7200 RPM neden tercih edilmiyor?

Bilgisayarı biraz daha araştırdım, 2 ay önce incehesap'ta 3100 liraymış şimdi 3600 lira.
Bir de 7200 RPM neden tercih edilmiyor?
Dizüstü bilgisayarlar masaüstü bilgisayarlar gibi sabit değil dolayısıyla herhangi bir sarsıntı durumunda 7200 RPM hızından dönen bir HDD'nin 5400 RPMlik bir HDD'ye göre daha fazla hasar alabilmesi kaçınılmaz. Öyle değil mi @Recep Baltaş bey? Belki de ben yanlış biliyordumdur sadece mali sebeplerle 5400RPM'li diskler daha çok tercih ediliyordur

Ayrıca i7-7700HQ ve GTX1050 kombinasyonundansa i5-7300HQ ve 1050Ti kombinasyonu daha iyidir. Şu videonun sonundaki patlama sahnesinde bile 8 FPS önde olması i5 işlemcinin darboğaz olmadığı anlamına gelir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açıkçası benim amacım bütçeniz ile tahmini olarak nasıl özelliklerde bilgisayarlara bakabileceğinizi göstermekti ve kafanızda bir şeyler canlandırmaktı. @NookumPie ve @Jira size daha iyi yardımcı olacaktır.

Eğer arada bir CS:GO oynanacaksa ve genellikle gündelik işlerde kullanılacaksa 256 GB' lık bir SSD' nin yeteceğini düşünüyorum. Dolayısıyla ben bu bilgisayarı tercih ederdim: Asus ROG GL502VE-DM032 Intel Core i5 7300HQ 8GB 256GB SSD Fiyatı

Baktınız SSD yetmedi ileride HDD takviyesi de yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…