3000-4000 TL Bilgisayar Önerisi

Ben de 4500 civarına çıkmadın önce @NookumPie 'nin son önerdiği bilgisayarı düşünüyordum. Hatta o arada kendisiyle bir iletişimimiz olmuştu buradan.
Eğer ki 4500 TL civarına çıkabilecek olursan kendi bilgisayarımı öneririm. Fazlasıyla memnunum. Aksi takdirde alınabilecek en mantıklı bilgisayar GL502VE-DM032'dir.
Bu arada aklınızda bulunsun GL502 serisi ROG serisi değildir. Asus'un kendi sitesinde de FX serisi olarak geçer. Kutu üzerinde de FX serisi diye geçiyor sanırsam.
Bilgisayarı biraz daha araştırdım, 2 ay önce incehesap'ta 3100 liraymış :( şimdi 3600 lira.

Dizüstü bilgisayarlar masaüstü bilgisayarlar gibi sabit değil dolayısıyla herhangi bir sarsıntı durumunda 7200 RPM hızından dönen bir HDD'nin 5400 RPMlik bir HDD'ye göre daha fazla hasar alabilmesi kaçınılmaz. Öyle değil mi @Recep Baltaş bey? Belki de ben yanlış biliyordumdur sadece mali sebeplerle 5400RPM'li diskler daha çok tercih ediliyordur :kararsız:

Ayrıca i7-7700HQ ve GTX1050 kombinasyonundansa i5-7300HQ ve 1050Ti kombinasyonu daha iyidir. Şu videonun sonundaki patlama sahnesinde bile 8 FPS önde olması i5 işlemcinin darboğaz olmadığı anlamına gelir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dediğiniz kesinlikle doğru. İ5-7300 ile i7-7700 arasında ciddi bir fark yok. Fakat GTX 1050 ile 1050Tİ arasında ciddi bir fark var. Bu yüzden i5-7300 - GTX1050Tİ kombinasyonunu seçmek daha mantıklı olacaktır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı