3000 MHz RAM 1067 MHz gözüküyor

KabrakMisir

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba Dual kit 8 GB 3000MHz bir RAM'im varmış ama ben Görev Yöneticisi'nden baktığımda 1067MHz kullanıldığı yazıyordu.
XMP'ya da D. OC. P ayarı yapacaktım ama forumda başka kişilerden bunu yapınca bilgisayarlarının bozulduğunu okudum.
Sizce bu işlemi yapsam bilgisayara zarar verme şansım var mı?
Oynadığım oyunlarda performans artar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Dual kit 8 GB 3000MHz bir RAM'im varmış ama ben Görev Yöneticisi'nden baktığımda 1067MHz kullanıldığı yazıyordu.
XMP'ya da D. OC. P ayarı yapacaktım ama forumda başka kişilerden bunu yapınca bilgisayarlarının bozulduğunu okudum.
Bozulmaz yap.

BIOS'a girin ve oradan XMP seçeneğini açınız. Ardından BIOS'tan kaydedip çıkın. Ve bilgisayar yeniden başlatılırken tekrardan BIOS'a giriş yapın ve son durumda MHz değerlerinin ne durumda olduğunu kontrol edin.

Sadece XMP dememiş dikkat ederseniz.
XMP ve D.O.C.P demiş hocam ama D.O.C.P zaten XMP nin Asus marka anakartlarda kullanılan adı aynı şey yani.

@KabrakMisir dostum XMP açmadan RAM ler 3000Mhz de çalışmaz. Şuan 1067 Mhz demişsin o değeri iki ile çarpıcaksın yani 2134 MHZ de çalışıyor RAM lerin. BIOS'a girip XMP yi açarsan 3000 e çıkarlar ve evet FPS artışı olur.
Bu ayar bilgisayarını bozmaz zaten RAM leri vaat ettiği özellik bu.
Fakat belli başlı durumlarda uyumsuzluk sorunu yaşanabiliyor bu durumda elle 2933 Mhz gibi bir değere sabitlemek gerekebilir.

XMP ve D.O.C.P demiş hocam ama D.O.C.P zaten XMP nin Asus marka anakartlarda kullanılan adı aynı şey yani.

@KabrakMisir dostum XMP açmadan RAM ler 3000Mhz de çalışmaz. Şuan 1067 Mhz demişsin o değeri iki ile çarpıcaksın yani 2134 MHZ de çalışıyor RAM lerin. BIOS'a girip XMP yi açarsan 3000 e çıkarlar ve evet FPS artışı olur.
Bu ayar bilgisayarını bozmaz zaten RAM leri vaat ettiği özellik bu.
Fakat belli başlı durumlarda uyumsuzluk sorunu yaşanabiliyor bu durumda elle 2933 Mhz gibi bir değere sabitlemek gerekebilir.
Reis şimdi kafam karıştı yapmam gereken işlemleri anlatabilir misin?
asus anakartım var onun bios ayarlarından neler yapmam gerekiyor?

Reis şimdi kafam karıştı yapmam gereken işlemleri anlatabilir misin?
asus anakartım var onun bios ayarlarından neler yapmam gerekiyor?
D.O.C.P açıcaksınız.
Screenshot_20220602-172641_Gallery.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı