Konuları araştırsaydın önce. AGESA 1.0.0.6 BIOS güncellemesini anakartının modeline göre sitesinden yükle. (.cap dosyasını USB'ye aktar, BIOS içinden Update bölümüne girip Storage yolu ile USB'den .cap dosyasını çalıştır, update alsın.) AGESA 1.0.0.6 yaptıktan sonra DOCP dene, olmaz ise el ile ayarlayabiliriz durumdan haberdar et.
Kasana kadar sistemini belirtmeden yardım alamazsın.
Düşük performans derken bir örnek verseydin sebebin ne olduğunu anlamaya çalışırdık. Bu haliyle laf olsun diye söylenmiş duruyor. Ryzen sisteme sahipsin BIOS güncellemeyi düşünmeyip konu açıyorsun. Birazcık araştırsan BIOS güncellemesinin RAM frekansına düzeltmeleri olduğunu göreceksin. BIOS'u güncellemene rağmen eğer frekans yükselmiyorsa işte o zaman konu açman gerekir.
BIOS'u en son sürüme güncelledim ancak yine de frekans düşük.
DDR4 3200(O.C.)/2933(O.C.)/2666/2400/2133 MHz
3200'e çıkmanız için overclock yapmanız gerekiyor.
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Ekran kartım Asus Rog Strix GTX1070 işlemcim R5 1600 oyunlardaki FPS değerlerim çok düşük. Anakartında sıkıntı olabilir. Benim anakartımda sıkıntı varmış servise göndermek zorunda kaldım. Belki sizinde anakartınızda sorun vardır. Bir de anakartınız MSI ise Ryzen anakartları tam olarak oturmadı. Çoğu kişi sıkıntı yaşıyor malesef.Anakartım B350M-A., RAM ise şu. BIOS'u en son sürüme güncelledim ancak yine de frekans düşük. Manuel olarak yükselttiğimde 4 kez kendini başlatamıyor daha sonra 2133 olarak başlatıyor. Bu sorunu nasıl çözerim? Son olarak bazı oyunlarda FPS sorunum var. Ekran kartım GTX 1080 olmasına rağmen düşük performans alıyorum. RAM frekansı ya da 8 GB olmasıyla ilgisi var mı?
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Ekran kartım Asus Rog Strix GTX1070 işlemcim R5 1600 oyunlardaki FPS değerlerim çok düşük. Anakartında sıkıntı olabilir. Benim anakartımda sıkıntı varmış servise göndermek zorunda kaldım. Belki sizinde anakartınızda sorun vardır. Bir de anakartınız MSI ise Ryzen anakartları tam olarak oturmadı. Çoğu kişi sıkıntı yaşıyor malesef.
Okudum ve 1080'den neden düşük performans aldığını, niye böyle düşündüğünü söylemediğin için yine anlamadım. Eminim kimse anlayamadı.
Kullandığınız RAM modüllerinin tam seri numarasını belirtin, F4-3466C16D-8GVK gibi. Kutusunun üstünde ya da modülün üstünde bunun gibi bir seri numarası olmalı.