3000 TL 1050 Ti sisteme işlemci önerisi

Bütçe
3000
Yer
İstanbul
RAM
XPG Gammix D30 3000 MHz 16CL (1x8) 8GB
Anakart
Gigabyte B450M S2H
Merhaba elimde 1050 Ti bir sistem var. İşlemci olarak R3 1200 var fakat oyunlarda darboğaz oluyor maalesef. 1050 Ti'ı rahat bir şekilde besleyecek bir işlemci almak istiyorum. Bütçem 3000 TL. Bu bütçede en mantıklı seçim ne olabilir? İkinci el almak istemiyorum.

Merhaba elimde 1050 Ti bir sistem var. İşlemci olarak R3 1200 var fakat oyunlarda darboğaz oluyor maalesef. 1050 Ti'ı rahat bir şekilde besleyecek bir işlemci almak istiyorum. Bütçem 3000 TL. Bu bütçede en mantıklı seçim ne olabilir? İkinci el almak istemiyorum.

2. el Ryzen 5 1600 AF fazlasıyla yeterli olacaktır. Normalde darboğaz olmaması gerekiyor ne tür oyunlar oynuyorsunuz hikayeli oyunlarda darboğaz olmaması gerekiyor yani.

2. el Ryzen 5 1600 AF fazlasıyla yeterli olacaktır. Normalde darboğaz olmaması gerekiyor ne tür oyunlar oynuyorsunuz hikayeli oyunlarda darboğaz olmaması gerekiyor yani.
Witcher 3 ve RDR2 oynamak istediğimde darboğaz yaşıyorum çok fazla olmamak kaydıyla özellikle Witcher 3'ün Next Gen sürümünde bayağı bir oluyor şehir içinde.

Hocam Tray olarak gayet uygun işlemci ama tray işlemci alınır mı, bir sorun olur mu?

Hocam o ekran kartına Ryzen 5 1600 AF fazlasıyla yeter dediğim gibi. İleride ekran kartını da değiştiririm derseniz almanız gereken işlemci kesinlikle Ryzen 5 5600.

Fazla masraf yapmak istemiyorum diyorsanız
2. el 1600 AF alın ekran kartını da RX 580 alıp 3-4 yıl keyfinize bakın.

O işlemciye yeni CPU pek mantıklı değil. Darboğazı nasıl anladın? Neye göre darboğaz yapıyor diyorsun? O iki oyun da hangi ayarlarda oynadığına bağlı olmakla birlikte 1050 Ti'ı zorlar. Özellikle W3 Next Gen daha fazla zorlar. İşlemciden önce GPU değiştirmeyi düşün.

O işlemciye yeni CPU pek mantıklı değil. Darboğazı nasıl anladın? Neye göre darboğaz yapıyor diyorsun? O iki oyun da hangi ayarlarda oynadığına bağlı olmakla birlikte 1050 Ti'ı zorlar. Özellikle W3 Next gen daha fazla zorlar. İşlemciden önce GPU değiştirmeyi düşün.

Arkadaşın dediğine katılıyorum işlemcin ve ekran kartın birbirine denk. Performans artışı istiyorsan dediğim gibi hem işlemciyi hem ekran kartını aynı anda değiştirmen gerekiyor.

O işlemciye yeni CPU pek mantıklı değil. Darboğazı nasıl anladın? Neye göre darboğaz yapıyor diyorsun? O iki oyun da hangi ayarlarda oynadığına bağlı olmakla birlikte 1050 Ti'ı zorlar. Özellikle W3 Next Gen daha fazla zorlar. İşlemciden önce GPU değiştirmeyi düşün.
MSI Afterburner'dan baktığım zaman CPU kullanımı %100'e çıkarken zaman zaman GPU'da %0'lara iniyor. Bu darboğaz demek zaten başlı başına.

Siteye güvenemediyseniz:

Siteye güvenemediyseniz:
Hocam Ryzen 5 5500 için sanırım BIOS update yapmak lazım doğru mudur? Bende B450M S2H var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı