3000 TL 3 Ay Kullanıp Satmak Üzere Sistem Önerisi

Zzzangetsu

Kilopat
Katılım
28 Temmuz 2016
Mesajlar
20
Elimde şöyle bir sistem var, benim emektar.
  • Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.00GHz
  • 4.00GB Dual-Channel DDR2 @ 399MHz (6-6-6-18)
  • MSI G41M-P43 Combo
  • 1024MB ATI AMD Radeon HD 6950
  • Sandisk Ultra II 240GB SATA III
  • 500GB Seagate ST3250410AS ATA Device
  • High Power B12S Serisi 550w 80+ Plus Bronz Güç Kaynağı
  • Samsung 2232bw Monitör
  • Akasa Zen Kasa Beyaz
Aslında çoğu işimi görüyordu ancak yeni nesil grafikli MMO'larda kasmaya başladı. (GW2, Black Desert, Overwatch vs. gibi) Sistemi bir yenileyeyim artık diyorum. Ancak şöyle bir durum var. Denizciyim, dolayısı ile karada en fazla 3 ay kalıyorum. Benim yapmak istediğim şu, mesela karaya geldiğimde lafın gelişi o anki en iyi fiyat performans sistemi toplayacağım. 3000 TL falan, daha fazla da olabilir. Para sorun değil. Sonra denize çıkmama yakın sistemi biraz zararla elden çıkaracağım.

Neden;
Benim gibi karada sadece 2-3 ayını geçiren biri için sistem yılın geriye kalan 9-10 ayında yatıyor. Garantisi kullanmadan bitiyor. Eve döndüğümde teknoloji yenilenmiş oluyor. ve aldığım sistemin ederinin yarısına düşmüş, performansı da yeni nesil oyunlara göre epey düşmüş oluyor.

O yüzden satarken aldığım meblağa göre %10-15 zararla da satsam yine karda olurum. Beni etkilemez o kadar. Bir nevi ettiğim zarara sistemi kiralamış olacağım (3 ay boyunca). 3-4 aylık bütün garantileri vs olan bir sistemi de %15 vs indirimle herkes alır diye düşünüyorum 2. elde. Bir nevi 2. el bile olmayacak çünkü.

Şu an sıkıntı daha çok hareketli bir dönem olması, yeni kartlar çıkmış vs. O yüzden tam karar veremiyorum. Bir süredir piyasadan da uzaktım. Pek grafik istemeyen oyunlarla takılıyordum vs.

RX 480 vs GTX 1060 polemiği var. Türkiye'ye tam gelmemişler, zengin versiyonları yok. Monitörü bir dahaki gelişime yurt dışından alacağım. Şu an Sony 55W805 TV'yi monitor niyetine kullanıyorum. Merak edene; input lag yok. Sırf bunun için almıştım zaten. :p Konsol önerisi yapmayın. Gamepad olayı bana ters. Oynadığım oyunlar da gamepadle oynanacak oyunlar değil. Mouse klavye desteği gelecek diyorlar Xbox One'a, o zaman bakarız. Bana şu anki koşullarda bir fiyat performans sistemi önerebilirseniz sevinirim. Elimden kolay çıkarabileceğim bir sistem olsun mümkünse. Önereceğiniz sisteme güç kaynağı yeterli kalırsa, değiştirmeyeceğim. Sadece kasa önerisinde bulunun, yetmez derseniz amazondan 750W gibi bir şey alacağım. 240 GB SSD şimdilik yeter. Klavye, mouse, monitöre gerek yok şu an. Kabaca şöyle söyleyeyim:
RAM + ekran kartı + güç kaynağı (gerekirse) + yardımcı HDD'yi Amazon'dan alacağım muhtemelen.

Kalanları (kasa + işlemci + gerekirse soğutma) Türkiye'den.

Biliyorum biraz ilginç bir durum ama yardımcı olursanız sevinirim. Elden çıkarma konusunda esnek olabilmek için fiyat performansın üstüne çıkmak daha iyi olursa onu da yapabilirim. Ama emin değilim, zaten fiyatlar uçmuş gitmiş çok da abartmaya gerek yok sanki.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
MMO'lar için o kadar harcamaya değer mi tartışılır açıkcası. Şahsi fikrim A10 7700K veya 7850K ile 2400MHz belleklerin alınıp kullanılması yönünde. Birçok MMO oyunun üstünden rahatlıkla geliyorlar böyle bir kombinasyon ile. Hem satarken daha kolay alıcı bulursunuz (ucuza mal edeceğiniz için satarken de ülkemizdeki düşük bütçeli arkadaşlarımızın bol olduğunu düşünürsek elden daha çabuk çıkacaktır) hem de yaklaşık olarak 1.5 lira gibi bir masrafınız olur, gerisi cebinizde kalır, başka birşeye harcarsınız.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı