3000 TL CS:GO için Sistem Toplama

Vatan Bilgisayardan toplamak istersen böyle bir şey olabilir. Vatan biraz pahalıdır ama adamlar toplar bir parça sıkıntı olursa kafan rahat olur.
3000 Techo.JPG

Çok yanlış bir sistem. O anakart bu fiyata koyulur mu? H110M PCI Express 3.0 slotunda yavaş. Arkadaş yeni bir ekran kartı istediğinde PCI Express 3.0 ekran kartı olursa tam performansından yararlanamaz. Biraz kaliteli bileşenlerin bulunduğu bir anakart koymalısın. '' Hepsini bırak. '' ifadesini de biraz yanlış buluyorum çünkü ben @Tristan23 'ün sistemini daha çok beğendim. Ayrıca hiç bir arkadaş GTX koymamış. ShadowPlay ile video çekmek 5FPS düşürüyorken diğer programlar 20FPS düşürüyor. Yani Nvidia toplamak daha mantıklı olur gibi geliyor bana. @PcKologX 'un da sistemi gayet güzel. Vatan'dan önersem kesinlikle bu şekilde bir sistem öneririm fakat ekran kartı 380X olur :)

K ibaresi olanlarda çarpan kilidi fabrika çıkışı açık olur. K ibaresi olmayanlarda ise çarpan kilidini siz kendiniz açabilirsiniz, bu işlem işlemciyi garanti dışı bırakır ama böylece K ibaresi olmayan bir işlemciye de overclock yapabilirsiniz. Mesela i3 6100'ın 4.6GHz'de i7 6700k'nın stok hızıyla karşılaştırmasına burdan bakabilirsiniz.
Sırf işlemciyi overclock etmek için değil RAM'lerin de 2133MHz'in üzerinde çalışabilmesi için Z çipsetli bir anakart gerekiyor ki 2133MHz ile 2666MHz arasında bazı oyunlarda 10 FPS kadar farklar oluşabiliyor ona da burdan bakabilirsiniz. Bu yüzden eğer bütçe uygunsa Z serisi bir anakart almakta fayda var. Ama her zaman alınamaz bazen anakartın fiyatından kısıp performansı daha çok etkileyen ekran kartına, işlemciye yatırım yapmak gerekebilir. Tamamen bütçeye bağlı fiyat/performans odaklı bir durum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı