3000 TL Dizüstü Bilgisayar Tavsiyesi

Om3rDoruk

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar. Bir arkadaşıma dizüstü bilgisayar almayı düşünüyoruz. Buradan yardım alma gereği duydum. Bütçemiz 3000 TL. Kendisi bilgisayarı sadece Vatan, Mediamarkt ve Teknosa gibi elden satış yapan mağazalardan alacak. Kısaca internetten almayacağız. 2 tane buldum ben. İkisi de Lenovo ve işlemcileri aynı. Sadece RAM ve ekran kartları farklı. Birinde 12 GB RAM ve GTX 940MX ekran kartı bulunurken diğerinde 8 GB RAM ve RX 550 ekran kartı bulunuyor. Sizce hangisi daha iyi ? Bunlardan başka tavsiyesi olan varsa bakabilirim.

LENOVO IDEAPAD 720 CORE İ5 7200U 2.5GHZ-8GB RAM-2TB HDD-15.6"-4GB-W10

LENOVO IDEAPAD 320 CORE İ5 7200U 2.5GHZ-12GB RAM-1TB HDD-15.6''-2GB-W10

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun için alınacaksa 940MX olanı almayın. Diğerinin performansı hakkında bilgim yok. Daha önce 940MX kullandım.

İkisi arasında bir seçim yapılacaksa aşağıdaki ürünü seçerdim:
LENOVO IDEAPAD 720 CORE İ5 7200U 2.5GHZ-8GB RAM-2TB HDD-15.6"-4GB-W10

Bu ürünün diğer modele karşı artıları:
- Ekran kartının GT940Mx'e göre daha güçlü olması.
- 2 TB Disk kapasitesi
- Parmak izi okuyucusu

Eksiler:
- RAM'in 8 GB olması ama daha sonra yükseltebilirsiniz.
- Optik sürücüsü yok. Bir eksi sayılır mı tartışılır.

Hatırlatmakta fayda var: her iki model de oyun bilgisayarı değil. Ultra grafik takıntınız varsa çok sıkıntı yaşarsınız. Yok ben düşük grafiklerde de oynarım yeter ki oynatsın diyorsanız alabilirsiniz.

Ben çok araştırdım da FHD bulamadım o fiyata da HD ekran alınmaz. Lenovo V510 sipariş ettim oyun oynamayacağım için FHD, 128GB SSD gibi özellikleri var diye tercih ettim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı