3000 TL Ghosting olmayan monitör önerisi

Bütçe
2000-3000TL

M5Sakarya

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, öncelikle belirtmek isterim, forumda bu konuda arama yaptım ancak konuların geneli 2021 yılı ve öncesi olduğu için tavsiye edilen monitörlerin hiçbirini piyasada bulamadım. Bu yüzden yeni başlık açtım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Gelelim konuya; yeni almış olduğum Samsung Odyssey G3 monitörde fark edilir şekilde ghosting ve smearing var. Monitörü denemek için harcadığım ilk birkaç saatte bile başım döndü resmen. Bu monitör 144Hz, 1Ms, FreeSync Premium (Premium'u ne oluyorsa artık) vb gibi özellikleri var ancak o kadar ayarlarını kurcalamama rağmen ghostingden kurtaramadım. Bir gaza geldik aldık... İade edeceğim.

Bana lazım olan monitör: Gerçekçi renkler olmalı, 22 inç boyuta kadar ve en önemlisi ghosting asla olmamalı. TN panel istemiyorum, VA veya IPS olabilir. 144 Hz olmasına da gerek yok, daha düşük yenileme olabilir. En az 75Hz olabilir. 100Hz, 120Hz kabulüm. Çok fazla gerçek zamanlı oyun oynamıyorum. Medya (video, anime vb) izliyorum, biraz tasarım ve layt Gaming.

Bütçe 3000 TL'ye kadar. Önerilerinizi alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır foruma bakmadın. Konuların geneli 2021 ve öncesi değil. Bakmadığın için görmüyorsun.
Bu bölümde geriye doğru giderek son birkaç gün içinde yapılan monitör önerilerini görebilirsin.

"Asla Ghosting olmayan" bir monitör yok.

3350'ye bu iiyama alınabilir.

50 TL daha fazla vereyim yükseklik ayarı da olsun dersen G24F-2 alınabilir.

3400 TL civarına çıkamıyorum diyorsan da ben bilmiyorum 3000 altına.

Teşekkürler arkadaşlar. Aksiyon, gerçek zamanlı veya first person shooter oyun oynamıyorum. 75Hz, ghosting mümkün olduğu kadar düşük, benim kullanımıma uygun bir öneri alabilir miyim?

Teşekkürler arkadaşlar. Aksiyon, gerçek zamanlı veya first person shooter oyun oynamıyorum. 75Hz, ghosting mümkün olduğu kadar düşük, benim kullanımıma uygun bir öneri alabilir miyim?

Tamam. Bu attığım monitörler tam senin aradığın özellikte. Bütçen yetiyor mu yetmiyor mu?
Oyun oynayacaksan 75Hz alma. 144 ve üstü "Hz" değerine sahip monitörler, sadece FPS oyunları oynayanlar için iyi değil. Masaüstünde gezerken bile 75Hz ile aradaki fark hissedilir. Ayrıca Hz değeri arttıkça ghosting de azalır.

Tamam. Bu attığım monitörler tam senin aradığın özellikte. Bütçen yetiyor mu yetmiyor mu?
Oyun oynayacaksan 75Hz alma. 144 ve üstü "Hz" değerine sahip monitörler, sadece FPS oyunları oynayanlar için iyi değil. Masaüstünde gezerken bile 75Hz ile aradaki fark hissedilir. Ayrıca Hz değeri arttıkça ghosting de azalır.
Değerli Amanita, bu konuda kafam iyice karıştı açıkçası. Yeni aldığım Samsung monitörde 120hz (HDMI) açıkken ne masaüstünde ne başka bir uygulamada akıcı bir görüntü elde edemedim. Pencereleri kaydırırken bile renkler, yazılar birbirine giriyor.

Değerli Amanita, bu konuda kafam iyice karıştı açıkçası. Yeni aldığım Samsung monitörde 120Hz (HDMI) açıkken ne masaüstünde ne başka bir uygulamada akıcı bir görüntü elde edemedim. Pencereleri kaydırırken bile renkler, yazılar birbirine giriyor.

Samsung G3 modeli kronik sorunlu bir monitör. Forumda biraz bu monitörü araştırırsanız hepsinin altına "almayın kronik ghosting sorunlu" diye belirtiyoruz zaten.
Benim attığım monitörleri onlarla karıştırmayın.

Değerli Amanita, bu konuda kafam iyice karıştı açıkçası. Yeni aldığım Samsung monitörde 120hz (HDMI) açıkken ne masaüstünde ne başka bir uygulamada akıcı bir görüntü elde edemedim. Pencereleri kaydırırken bile renkler, yazılar birbirine giriyor.
Ayarlardan 120hz'i aktif etmeliydiniz o zaman farkı görürdünüz.

Samsung G3 modeli kronik sorunlu bir monitör. Forumda biraz bu monitörü araştırırsanız hepsinin altına "almayın kronik ghosting sorunlu" diye belirtiyoruz zaten.
Benim attığım monitörleri onlarla karıştırmayın.
Samsung için iade talebi açtım. Çarşamba günü göndereceğim. İade süreci ne kadar sürer bilmiyorum ama kabul edilir ve param iade olursa o Gigabyte monitörü alabilirim. Tabi o zamana kadar o fiyat geçerli olursa. Bu Gigabyte monitör bana çok fazla gelecek diye düşünüyorum ancak tabi IPS panellerin renk isabeti yüksek, tasarımda da kullanırım. Diğer taraftan, 3000 tl'ler bize yüksek görünüyor ancak dolara vurduğumuz zaman 200 dolar bile etmiyor. 200 dolara böyle bir monitör kelepir sayılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı