3000 TL GTX 1080 Ti için Monitör Önerisi

Docarsh

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
GTX 1080TI'lı bir sistem topluyorum. Buna bir monitör arıyorum. 3000TL'ye kadar bütçem mevcut. Monitör işinden çok fazla anlamıyorum bu yüzden sizlere sormak istedim.

• * Çoğunluk ile oyun oynayacağım, 24" mi yoksa 27" mi emin olamadım, hangisi oyun için daha iyi olur (çok fazla monitörün içine girmiyorum)?
  • * IPS panel TN panelden daha iyi biliyorum, ama IPS paneller biraz fazla tuzlu, sizce hangisi? TN panel alsak çok sorun yaratır mı?
  • * ms değerleri 1 ile 4 arasında çok oynama yapar mı? Aralarında çok fark mevcut mu?
  • * 144 Hz ve üstü bir monitör düşünüyorum. Sizce 144 Hz'in üstüne çıkılmalı mı? Gerek var mı?
  • * 2K monitör düşünüyorum. 4K çok mu yüksek olur oyun için yoksa daha mı iyi olur?
  • * Nvidia bir ekran kartı olduğu için G-Sync önceliğim. Ancak çok pahalı, FreeSycn teknolojisine sahip bir monitör ile de olur mu? (Free'yi kullanamıyacağımı biliyorum.) G-Sync'in eksikliği çok sorun yaratır mı?
  • * Aklımda AOC Agon AG271QG monitörü var ama iyi midir, kötü müdür, Ghosting sorunu vs. mevcut mu bilmiyorum.

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Umarım bir sonuç alabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
4K'ya gerek yok 2K VS 4K videoları izle kendin karar ver ama akıcılıkta önemli en sağlıklısı 2K 144HZ G-SYNC bir model alman AG271QG bu çok iyi bir model TN olarak Alternatif Dell S2716DG modelini de deneye bilirsin İPS model istersen benim kullandığım XG2703-GS modeli bundan çok memnunum 24İNÇ-27İNÇ tamamen zevk meselesi sen karar vereceksin keşke 1 hafta önce almış olsaydın baya indirim vardı.

60 Hz bir monitör alırken G-Sync'in çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Önemli elbette ama panel farkının daha önemli olduğu kanısındayım. LG 27UD58-B öneririm. Bütçe yükseltip PG279Q da alabilirsiniz.

Oyunlar için 24" öneririm eğer çok çok profesyonel oyuncu değilsen IPS'i alman renkleriyle oyun zevkini arttırır (Single player). 144 Hz yeterli olur, Ms değerleri ise aşırı bir fark göstermez. Yinede CS:GO gibi oyunlar için 1 Ms olması daha iyidir. 4K ileriye yatırım olur ama ben 3-4 yıl sonra yenilerim dersen 2K alabilirsin. 144 Hz ve üstünde G-Sync daha iyi olur, görüntü bozulmasını en aza çeker ki ne kadar hızlı monitör ise o kadar görüntü hızlanır ve bu görüntüyü sabitlemesi zorlaşır. Bu dediklerimi, isteklerine göre bir değerlendirip bak monitörlere, aradığını bulursun.

Kafana takılanı sorabilirsin.

İkisinden de ödün vermek istemiyorum aslında. Ama yüzde 55 görüntü,yüzde 45 akıcılık diyebilirim.
Sizin ekran kartınız 4K için de yeterlidir 2K 144 Hz için de. 4K görüntü kalitesi daha iyi olur fakat akıcılık düşük olur. 2K 144 Hz akıcılık inanılmaz artar görüntü kalitesi 4K'ya göre az düşer. Ona göre seçin. Ama ben olsam 2K 144 Hz seçerdim. Ekran kartınız tam 2K 144 Hz için.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı