3000 TL Güncellenebilir Sistem Önerisi

Daha fazla  
Bu sene üniversitede bilgisayar programcılığı bölümüne başlayacağımdan ve oyun oynamayı sevdiğimden dolayı yeni bir sistem almak istiyorum. İlk öncelerde bütçemi 4000 TL olarak belirlemiştim ki bu fiyata R5 2600 ve GTX 1660 Ti'lı bir sistem alınabiliyor fakat RAM 8 GB oluyor ve SSD ve ekipmanlardan kısmak zorunda kalıyorum. Fakat kendimi bildim bileli iyi bir bilgisayarım olmadı ve 2018-2019 çıkışlı yeni oyunlara gelmeden önce eski sistemimin kaldırmadığı oynayacağım daha çok oyun var (Witcher 2, Assassins Creedin tüm serisi, BF 3-4 vs. ) Ve tüm gün oyun oynamayacağım için bunları bitirmem çok uzun süremi alacak. Kısacası şu an 1660 Ti gibi abartı bir ekran kartına ihtiyacım yok diye düşünüyorum. 3000-3500TL civarında; işlemciyi, RAM'leri yüksek tutup Ekran kartını RX570 Alıp Yeni oyunlara geçmek istediğim zaman da onu satıp yerine güncel bir kart almak mı daha mantıklı olur yoksa direk 4000TL bas, 1660 Ti çek mi diyorsunuz? Başınızı ağrıttıysam affola fakat yıllardır hayalini kurduğum bilgisayar için çalışıyorum ve bir kere alacağım için benim için çok önemli. Şimdiden çok teşekkür ederim herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer yükseltilebilir bir sistem işinizi görecekse bunu seçenekler arasına ekleyebilirsiniz.
Ryzen 5 2600 ekran kartını yükseltmek istedğinizde sizi üzmeyecektir. Tek kanal 8GB Ram kullanılmış ileride 16 GB 'a yükseltebilirsiniz.
Bu sistem bu haliyle de birçok oyunu kasma olmadan oynamanıza olanak sağlayacaktır.

Aslında Bunu almayı düşünüyordum fakat attığınız sistemde RX 580 kullanılması cidden iyi olmuş. Her ne kadar 4 GB VRAM'i olsa da zaten yeni ekran kartı alana kadar oynayacağım oyunların 4 GB'den fazla VRAM'e gereksinim duyacağını sanmıyorum. Daha iyi bir sistem önerisi yapan arkadaş olmazsa bunu alacağım gibi duruyor. Teşekkür ederim.

4000 tl bas ve bu sistemi al. Şöyle 1 sistem topladım;

Kasa;Zalman S2 120mm Fan USB 3.0 Pencereli Siyah ATX Mid-Tower Gaming Kasa - incehesap.com

Power(85+);Cooler Master Elite V3 Mpw-6001-Acabn1 600W Aktif Pfc 120Mm Fanlı Güç Kaynağı

Ssd;SU630 3D Nand 2.5" Sata 3.0 Ssd Disk 240GB ASU630SS-240GQ-R 10163351 Adata | Trendyol

Anakart;Gigabyte B450M DS3H (rev. 1.0) Soket AM4 Micro ATX AMD B450 Anakart GAB45MDSH-00-G - Nanokatalog

Ram;Corsair Vengeance LPX 8GB (1x8GB) DDR4 3000MHz C16 Siyah Ram - CMK8GX4M1D3000C16 827875 Corsair | Trendyol

İşlemci;AMD Ryzen ™ 5 2600 3.4GHz (Turbo 3.9GHz) 6 Core 12 Threads 19MB Cache AM4 İşlemci (Wraith Stealth Soğutuculu)

Ekran Kartı;Gigabyte RX Vega 56 Gaming OC 8GB PCI-e 3xHDMI 3xDP Ekran Kartı - Nanokatalog

Sistem bütçene tam uygun. Açıkçası ram hiçbir zaman işlemci ve ekran kartından önemli değildir. Rami ileride takabilirsin ama ekran kartı ve işlemciyi daha uzun süre sonra değiştirebilirsin. İleride 8gb ram daha takviye yaparsan twitch yayını bile açarsın. Diğer arkadaşların yorumlarını da alalım. İyi günler.

Dostum ben de 8 GB ekran kartı kullanıyorum. İnan bana, hemen hemen her oyunda (%99'unda oyunların) 4 GB yetecektir. GTA 5'de her şeyi fullersen 4 GB falan kullanıyor sanırım zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…