3000 TL i5 4460 Sistem Toplama

tuix

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize merhaba. Babama evde günlük işlerinde kullanacağı bir bilgisayar toplamak istiyoruz. Oyun oynanmayacak. Rendering gibi ağır grafik işlerine de girilmeyecek. Photoshop çalıştıracak, film izleyecek vs. bütçeyi temsilen koydum yani o kadar yükselmeye gerek olmadığını düşünüyorum, gereksiz masraftan kaçınmak gerek ama tam bir limit yok. Bir iki kriter:

- Sadece işlemciyi kesinleştirdik (i5 4460 - geleceğe yönelik iyi bir şey olsun istedik.) Onun dışında bir kısıtlama yok.
- Anakart uyumluluğu meselesinden hiç anlamıyorum. Özellikle o konuda yardıma ihtiyacımız var.
- SSD istiyor, çok büyük olmasına gerek yok, işletim sistemi yüklenecek ve biraz yer kalsın yeterli.
- Ekran kartı çok sapık bir şey olmasın ama dandik de olmasın istiyoruz.
+ 8GB RAM yeterli midir?
+ Custom işlemci soğutucusu sığabilecek bir kasa olsa iyi olur. (ya da ona gerek var mı?)
+ İki tane eski HDD takacağız formatlayıp.
- Hepsine uygun bir güç kaynağı.

Ömrüm yıllardır bilgisayar başında oyun oynayarak yazılımla uğraşarak geçiyor ama hala şu kadar basit bir sistemi bile toplayabilecek kadar donanımdan anlamıyorum utanç içerisindeyim :ROFL:

Çok teşekkürler, herkese kolay gelsin.

Arkadaşlar konu gömüldü. Güç kaynağı kablosu parça uyumu gibi konularda çok bilgisizim lütfen yol gösterin. Şimdi kafama göre bir şeyler alacağım onlar da uyumsuz çıkacak sonra uğraş bir sürü. Yıl sonu gelmeden sipariş vermek istiyoruz yani biraz acele bir iş lütfen yardımınıza ihtiyacım var :cry:

Buyrun size 4460 tabanlı sistem.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    75,2 KB · Görüntüleme: 337
@yrfann isimli arkadaşın önerdiği sistemdeki anakart yerine şunu: MSI H170M PRO- VDH Intel H170 Soket 1151 DDR4 2133MHz VGA&DVI&HDMI Anakart

o ekran kartı yerine şunu: Asus GTX950 STRIX GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

o işlemci yerine şunu: Intel Core i5 6400 Soket 1151 2.7GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci

o RAM yerine de şunu alın: Kingston 8GB (2x4GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2666MHz CL15 1.2V XMP Ram

Ayrıca istediğiniz sisteme monitör dahil mi? Dahil ise monitör ile birlikte bir sistem toplayarak yardımcı olabilirim.

İkinize de çok teşekkür ederim. Bir de sistemde oyun oynanmayacak, en fazla photoshop çalıştırılacak yani pek bir yükü olmayacak :) Benim asıl derdim parça kablo uyumu güç kaynağı yetmesi kasaya sığması falan gibi şeyler. Elimizde patlamasın alınca.

Ve monitör dahil hesaplayabilirsiniz onu unutmuşum.

edit: @Manyyak bu kart (MSI H97 PC Mate Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600MHz HDMI&DVI&VGA Anakart) şundan daha mı kötü: MSI H170M PRO- VDH Intel H170 Soket 1151 DDR4 2133MHz VGA&DVI&HDMI Anakart

Son düzenleme:
İkinize de çok teşekkür ederim. Bir de sistemde oyun oynanmayacak, en fazla photoshop çalıştırılacak yani pek bir yükü olmayacak :) Benim asıl derdim parça kablo uyumu güç kaynağı yetmesi kasaya sığması falan gibi şeyler. Elimizde patlamasın alınca.

Mesela ben güç kaynaksız bir kasa alsam sonra kendim güç kaynağı alsam, montaja giriştiğimde uymaması ya da kablo yetmemesi gibi bir durum olur mu? İlk kez kendimiz toplayacağız da bilen birine sormadan xD
Eğer yeterince güçlü bir güç kaynağı almazsanız sıkıntı çıkar. Kablo uyumu gibi bir sorun olmaz fakat hangi kabloyu nereye takacağınızı bilmeniz gerek. Ekran kartına yanlış kabloyu takmaya çalışacak olursanız yakarsınız mesela. (Yanlış kablo takılabiliyor mu ekran kartına hiç denemedim)

Benim önerdiğim parçalarla sistem 3-4 yıl rahat gider, o ekran kartı yerine bir tane GTX 750 ti da alabilirsiniz. Böylece fiyatı biraz indirmiş olursunuz. Tekrar soruyorum, sisteme monitör dahil mi ?

Tamam 500W'lık düzgün bir tane düşünüyorum bol bol yetecektir. Kabloların takımında bir kılavuz geliyor mu? Yoksa araştırarak ya da bilen birinden yardım mı isteyeceğiz kendimiz yapmamız imkansız mı? Monitör dahil evet ilk başta unuttum evdeki eski monitörleri kullanamayacağımızı.

Parçaları vatan bilgisayardan alırsanız herhangi bir şubesine gidip orada taktırabilir, öğrenmek isterseniz görevli takarken izleyip sorabilirsiniz. Bunun dışında internete de başvurabilirsiniz.

Edit: Monitör dahil ve herhangi bir grafiksel zorlama yapılmayacaksa ekran kartında GT 740 da tercih edebilirsiniz, fiyat farkıyla da monitör alabilirsiniz. Aşağıdaki sisteme de göz atabilirsiniz.
upload_2015-12-25_17-40-21.png

@Manyyak dostum çok çok teşekkür ederim ya :ROFL: çok yardımcı oldun sağol. Büyük olasılıkla son yolladığını alacağım. HDD almaya gerek yok çünkü eskilerini formatlayıp kullanacak, onların yerine SSD alırız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı