3000 TL işlemci önerisi

Benim oradaki cevabım işte anakartın destekliyorsa undervoltaj ile stok soğutucu kullanabilirsin. Ama ben şahsen o anakartın ryzen 5600 işlemcisini kaldırabileceğini sanmıyorum. Eski sistemimde ryzen 5 3600 vardı ve A serisi bir anakart ile muhtemelen Curve Optimizer özelliği olup olmadığını bilmeden yaptığım undervoltaj tesiri göstermişti. Yine msi gaming model bir a serisi anakart'dı
Arkadaş şunu söylemesi lazım. Elinde hangi nesil ve model ekran kartı ve nasıl bir monitör var. Bunun yanında alacağı işlemcinin ona ne katacağını biliyor mu? Neden işlemcisini yükseltiyor 2200g den daha güçlü bir işlemci gerekli mi vs.

Ben şu an Valorant'ta sabit olmayan şekilde 180-200 FPS alıyorum ve droplanıyorum. Bu alacağım işlemci nasıl bir değişiklik yaratır?

Valorant işlemci ağırlıklı olduğu için FPS yükselmesi yaşarsınız. YouTube'a bakarsanız daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz. Yaklaşık 450-350 FPS arası bir FPS alınıyor tabii sisteme göre değişir bu durum.

Valorant işlemci ağırlıklı olduğu için FPS yükselmesi yaşarsınız. YouTube'a bakarsanız daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz. Yaklaşık 450-350 FPS arası bir FPS alınıyor tabii sisteme göre değişir bu durum.
Şuda var ne kadar fps alıyor ve ne almak istiyor. Yakında işlemci fiyatları ve ekran kartı fiyatları dolar bazlı indirime girecek. Malumunuz seçim yaklaşıyor. Gençlerin ulaşmak isteyeceği bir teknolojik aletdeki vergi yükünü de azalatabilirler. Bunun sonucunda fiyat performans sistemler paylaşan yayıncıların yeni dönemde yapacağı sistemleri izleyebilir güncel ve daha iyi sistemleri alabilir. Hem parasını dolarda saklamasını hemde yeni sistemleri beklemesi gerektiğinden yanayım. Eğer yüksek çok iyi bir oyuncu değilse. Yani valorantda 150 alıyorsa ve monitörü 144 ise bir önemi olmayacağını söylemek saçmalık olmaz.

Şu da var ne kadar FPS alıyor ve ne almak istiyor. Yakında işlemci fiyatları ve ekran kartı fiyatları dolar bazlı indirime girecek. Malumunuz seçim yaklaşıyor. Gençlerin ulaşmak isteyeceği bir teknolojik aletdeki vergi yükünü de azalatabilirler. Bunun sonucunda fiyat performans sistemler paylaşan yayıncıların yeni dönemde yapacağı sistemleri izleyebilir güncel ve daha iyi sistemleri alabilir. Hem parasını dolarda saklamasını hem de yeni sistemleri beklemesi gerektiğinden yanayım. Eğer yüksek çok iyi bir oyuncu değilse. Yani Valorant'ta 150 alıyorsa ve monitörü 144 ise bir önemi olmayacağını söylemek saçmalık olmaz.

O da muhtemelen ama bir varsayım. Ya indirim olmazsa ya daha da fazla artarsa bu sefer ne olacak? Evet dediğiniz doğru fakat Türkiye'de yaşıyoruz yarın ne olacağını nasıl kestirebiliriz ki? Asgari ücrete zam yapıldı ama ertesi gün marketlerdeki fiyat etiketi anında zamlandı. Bilmiyorum herkesin kafası karışık ne olacağını tahmin etmek zor.

Şuda var ne kadar fps alıyor ve ne almak istiyor. Yakında işlemci fiyatları ve ekran kartı fiyatları dolar bazlı indirime girecek. Malumunuz seçim yaklaşıyor. Gençlerin ulaşmak isteyeceği bir teknolojik aletdeki vergi yükünü de azalatabilirler. Bunun sonucunda fiyat performans sistemler paylaşan yayıncıların yeni dönemde yapacağı sistemleri izleyebilir güncel ve daha iyi sistemleri alabilir. Hem parasını dolarda saklamasını hemde yeni sistemleri beklemesi gerektiğinden yanayım. Eğer yüksek çok iyi bir oyuncu değilse. Yani valorantda 150 alıyorsa ve monitörü 144 ise bir önemi olmayacağını söylemek saçmalık olmaz.
Aslında olur. Akıcılıkta %1 değerleri önemli olduğu için akıcılık artacaktır.

Aslında olur. Akıcılıkta %1 değerleri önemli olduğu için akıcılık artacaktır.
Şunu söylemeye çalışıyorum ihtiyacın var mı? Fps değerlerini belirtmemiş mesela %1 lik değerleri hiç fena olmayabilir. Eğer sadece valorant için alacaksa gereklimi sorusunu sorup bide fps değerlerini paylaşmasını isteyebiliriz. Ben şahsen şu zamanlar ihtiyacın olmadığı bir ürüne para harcanmamasının taraftarıyım. Zor zamanlar geçiriyor. Ya monitörü kötüyse ne bilim 75 fps veya 60 fps veriyorsa bu arkadaşın işlemciyi valorant oynamak için artırmasına gerek var mı?

1080 orta ayarlar rekebetcide 700-800 fpsleri goruyorum ortalama 450-600 arası
Monitöründe yetiyorsa ve %1 binde bir gibi değerlerin iyiyse neden işlemci artırmaya yöneliyorsun ki? İhtiyacın yok. Bak ben çok büyük olmamama karşın acil bir anda güzel bir sistem veya indirim olur gördüğümde alamadığım zaman çok pişman oluyorum. Eğer başka oyunlar oynadığında sistemine drop girmeyip fps iyiyse bence paranı sakla. Nerde ihtiyacın olacağını bilemezsin. Bir arkadaşım ryzen 5 5500 işlemcisini 2700'e aldı. O zamanlar i3 12100f ve anakartlarının fiyatları yüksek olduğundan ryzen 5500'ü seçti. Ne mi oldu 3 ay sonra 1700 liraya indi. Ve aradı farkla bir 2*8gb 3600mhz ram veya biraz üstüne ekleyip 1tb m2 ssd alabilecekken alamadı.

Monitöründe yetiyorsa ve %1 binde bir gibi değerlerin iyiyse neden işlemci artırmaya yöneliyorsun ki? İhtiyacın yok. Bak ben çok büyük olmamama karşın acil bir anda güzel bir sistem veya indirim olur gördüğümde alamadığım zaman çok pişman oluyorum. Eğer başka oyunlar oynadığında sistemine drop girmeyip FPS iyiyse bence paranı sakla. Nerede ihtiyacın olacağını bilemezsin. Bir arkadaşım Ryzen 5 5500 işlemcisini 2700'e aldı. O zamanlar i3 12100F ve anakartlarının fiyatları yüksek olduğundan Ryzen 5500'ü seçti. Ne mi oldu 3 ay sonra 1700 liraya indi. Ve aradı farkla bir 2*8GB 3600MHz RAM veya biraz üstüne ekleyip 1TB M.2 SSD alabilecekken alamadı.

Arkadaşım yetmiyor ki değiştiriyorum biraz fazla tepki vermişsin gibi geldi. 165 Hz monitörüm var takılmalar drop kasmalar oluyor Valorant'ın işlemci ağırlıklı oyun olduğunu bildiğim için işlemcimi yenilemek istedim niye bu kadar fazla tepki gösterdin anlamadım.

Arkadaşım yetmiyor ki değiştiriyorum biraz fazla tepki vermişsin gibi geldi. 165 Hz monitörüm var takılmalar drop kasmalar oluyor Valorant'ın işlemci ağırlıklı oyun olduğunu bildiğim için işlemcimi yenilemek istedim niye bu kadar fazla tepki gösterdin anlamadım.
Hocam ister 5600 ve soğutucu alın ister 5500 ve B450 alın ikisi de o ekran kartını çok rahat besler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı