3000 TL İşlemci Tavsiyesi

Merhabalar, 3K bütçem var ve işlemci olarak bana Ryzen 5 3600 önerdiler 2000TL bandına en kral işlemci diye bazıları da 'Ryzen 5 3600x al ilerde 3-4 yıl sonra OC yaparak işlemcini canlı tutarsın''
Dediler. lakin bazılarıda arada ki fiyat farkına değecek bir peformans farkı yok diyip boşa masraf yapma 3600 al diye tavsiyede bulundular çok kararsız kaldım anakartımı ilerde uğraşmamak için ASUS TUF B450 aldım, aynı şekilde işlemciyide güzel bir şey almak istiyorum sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz sizce ne yapmalıyım?

Ryzen 5 3600 ile Ryzen 5 3600x arasında devasa bir fark yok. Oyun için düşünüyorsan gayet yeterli olabilir.

Eğer bütcenizin hepsini harcamak istiyor iseniz ve Overclock yapmam ben diyorsanız.

Merhabalar, 3K bütçem var ve işlemci olarak bana Ryzen 5 3600 önerdiler 2000TL bandına en kral işlemci diye bazıları da 'Ryzen 5 3600x al ilerde 3-4 yıl sonra OC yaparak işlemcini canlı tutarsın''
Dediler. lakin bazılarıda arada ki fiyat farkına değecek bir peformans farkı yok diyip boşa masraf yapma 3600 al diye tavsiyede bulundular çok kararsız kaldım anakartımı ilerde uğraşmamak için ASUS TUF B450 aldım, aynı şekilde işlemciyide güzel bir şey almak istiyorum sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz sizce ne yapmalıyım?
3600 işlemci de OC destekliyor. Hız olarak da çok az fark var. Bence bütçe yeterse 3700X yetmezse 3600 alın. Gerisine pek takılmayın. Sadece arada 100TL den fazla fark yoksa 3600 yerine 3600X ve 3700X yerine de 3800X tercih edilebilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı