3000 TL İşlemci Tavsiyesi

Merhabalar, 3K bütçem var ve işlemci olarak bana Ryzen 5 3600 önerdiler 2000TL bandına en kral işlemci diye bazıları da 'Ryzen 5 3600x al ilerde 3-4 yıl sonra OC yaparak işlemcini canlı tutarsın''
Dediler. lakin bazılarıda arada ki fiyat farkına değecek bir peformans farkı yok diyip boşa masraf yapma 3600 al diye tavsiyede bulundular çok kararsız kaldım anakartımı ilerde uğraşmamak için ASUS TUF B450 aldım, aynı şekilde işlemciyide güzel bir şey almak istiyorum sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz sizce ne yapmalıyım?
4 yıl sonra sistemi değiştirebilirsin bile Ryzen'in bu fiyat performans politikasına bakılırsa. Bence çok düşünmeyin bütçenize en mantıklı olan sistemi alın.

Benim düşüncem 3600x'den yana. OC yaparak işlemcini canlı tutabilirsin, doğru. Fakat gerek yok, ilerde değiştiririm diyorsan fazla para verme 3600 al.

4 yıl sonra sistemi değiştirebilirsin bile Ryzen'in bu fiyat performans politikasına bakılırsa. Bence çok düşünmeyin bütçenize en mantıklı olan sistemi alın.
O zaman işlemciyide ekledim böyle bir toplama yaptım nasıldır acaba?
TDP değerleri farklı.
Aşağıya topladığım sistemi attım nasıl acaba?

Dosya Ekleri

• 123.png
    123.png
    102,4 KB · Görüntüleme: 62
O zaman işlemciyide ekledim böyle bir toplama yaptım nasıldır acaba?

Aşağıya topladığım sistemi attım nasıl acaba?
MSI anakart tavsiye ederim flasback özelliği var, yoksa o anakartı BIOS update için ayrı bir 1000 serisi veya 2000 serisi işlemci bulmanız var.

Görüntü olarak ben daha çok beğenmiştim ASUSUN kartı ama MSI anakartı ile aralarında bir tek flasback özelliği farkı mı var?
Birçok fark olabilir olmayabilir ,fakat BIOS update yapma imkanınız var ise bir yerden ben Asus taraftarıyım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı