3000 TL klavye önerisi

Bütçe
3000**
Yahu yazılımda işaretli ya tuş zaten. Nasıl yapıldığını bilmiyorum, ASUS klavye uzun süre kullanmadım daha öncesinde ama kesinlikle çözülebilir bir sorun. Sorun bile değil.

Keycaps garanti bittiğinde soyulsa bile gönderip yeni keycap isteyebilir. Bu garantiye bağlı değil. Haklarını öğren.

Ayrıca Ajazz Switch üreticisi değildir. Önce gidin bunları öğrenin. Ezbere laflarınız bana sökmez.

Epomaker'in alt markası olan bir firma. Ajazz orta ve düşük segment için çıkartılmış bir marka. Kısacası bu bile vasat olduğunun kanıtı.

Tek sorun keycapsin soyulması mı? Daha atayım mı sana konu? Bozulmamasının garantisi var mı? Sadece 2 yıl bozulursa ancak o zaman değiştirebiliyorsunuz.
 
Ajazz'ın kendi Switch'leri, ASUS alınmaz. Hotswap değil.
Dostum öncelikle, Ajazz bir switch üreticisi değil. Onlar Epomaker'in üretip Ajazz'ın markasını bastığı switchler. Ajazz zaten Epomaker'in alt markası. "Ajazz'ın kendi switchleri" deyimin ekipman konusunda detayları bilmediğinin göstergesi.

Bir diğer gösterge ise "Hotswap değil" diye alınmaz demen ki bu direkt "ben ekipmanlardan anlamıyorum" demektir. Bir klavyenin alınabilir olması için hotswappable olması gerekmez zira önerilen ASUS'un üstündeki RX switchler güzeldir ve keycapsleri de kaliteli, sağlamdır. Değişiklik ihtiyacı yok.

Konu sahibinin hotswappable talebi olmadan "Hotswap değil, alınmaz." tarzı yorumlar yapmayı bırakın çünkü bunlar, sizin bilgisizliğinizi öne çıkarır.
 
Dostum öncelikle, Ajazz bir Switch üreticisi değil. Onlar Epomaker'in üretip Ajazz'ın markasını bastığı Switch'ler. Ajazz zaten Epomaker'in alt markası. "Ajazz'ın kendi switchleri" deyimin ekipman konusunda detayları bilmediğinin göstergesi.

Bir diğer gösterge ise "hotswap değil" diye alınmaz demen ki bu direkt "ben ekipmanlardan anlamıyorum" demektir. Bir klavyenin alınabilir olması için hotswappable olması gerekmez zira önerilen ASUS'un üstündeki RX Switch'ler güzeldir ve keycapsleri de kaliteli, sağlamdır. Değişiklik ihtiyacı yok.

Konu sahibinin hotswappable talebi olmadan "hotswap değil, alınmaz." tarzı yorumlar yapmayı bırakın çünkü bunlar, sizin bilgisizliğinizi öne çıkarır.

Hotswappable talebi mi olacak? Bir kere hotswap şart. Yahu diyelim ki bozuldu. Bozulmayacağının garantisini veriyor musun? Ayrıca ben kendi üretiyor demedim. Kendi Switch'i dedim.
 
Hotswappable talebi mi olacak? Bir kere hotswap şart
Bu zihniyetle ekipman konularında gezmeseniz iyi olur. Hotswappable şart değildir ki çoğu hotswappable klavyenin switchleri ve stabları un-lubed halinde gelir ve ayrıca stab yayları bulunmamaktadır. Konu sahibi bunları lubelemek yada stab yayı bulmak için uğraşmak istemiyordur, size mi kaldı? Siz önce ekipmanın baş harfini öğrenmelisiniz.

Bu arada ASUS'u sevmem ama kötülemeye çalıştığınız RX switchler, Epomakerin bütün switchlerinden daha sürdürülebilir.
Ayrıca ben kendi üretiyor demedim. Kendi Switch'i dedim.
Bilgisizlikten ne yapacağınızı şaşırmışsınız resmen. Kendi üretmiyorsa nasıl kendi switchi oluyor?
 
Tek sorun keycapsin soyulması mı? Daha atayım mı sana konu? Bozulmamasının garantisi var mı? Sadece 2 yıl bozulursa ancak o zaman değiştirebiliyorsunuz.

Hayır, söz verilen bir rakam var. O basma ömürleri boşuna değil. Firma değişim kabul etmediği sürece THH'ye başvurup söke söke alabilirsiniz klavyenizi.

Vasat bir klavye vs üst segment bir klavye. Gerçi diğer arkadaşın vasatın kelime anlamını bilmediğini düşünüyorum. Ajazz vasat dediğimde dünyanın en kötü markası diyormuşum gibi algılanıyor da. Sırf Hotswap yok diye Üst segment kazanmıyorsa bitirelim direkt biz bu işi. Hotswap hangi klavye varsa onu alalım artık.

Yarım saattir Ajazz'ın switch üreticisi olduğunu kast ediyorsunuz ama Ajazz bir switch üreticisi bile değil. Epomaker (Scope gibi) üst düzey klavye üreten bir firma ve Ajazz da bu firmanın alt markası. Ajazz orta düzeyde veya alt düzeyde (Ki konuda bahsi geçen ürün orta seviyede) klavye üreten bir marka. İyi ezber yapamamışsın maalesef.

Bu tür yurtdışı gelen klavyelere karşı değilim. Kendim de Epomaker sipariş ettim kaç kere ancak 2 tane sipariş etmek zorunda olduğum için vergi çıkıyordu. Bundan dolayı alamadım. Alt segmentte ve üst segmentte gerçekten çok güzel ürünler var.
 
Hayır, söz verilen bir rakam var. O basma ömürleri boşuna değil. Firma değişim kabul etmediği sürece THH'ye başvurup söke söke alabilirsiniz klavyenizi.

Vasat bir klavye vs üst segment bir klavye. Gerçi diğer arkadaşın vasatın kelime anlamını bilmediğini düşünüyorum. Ajazz vasat dediğimde dünyanın en kötü markası diyormuşum gibi algılanıyor da. Sırf hotswap yok diye üst segment kazanmıyorsa bitirelim direkt biz bu işi. Hotswap hangi klavye varsa onu alalım artık.

Yarım saattir Ajazz'ın Switch üreticisi olduğunu kast ediyorsunuz ama Ajazz bir Switch üreticisi bile değil. Epomaker (scope gibi) üst düzey klavye üreten bir firma ve Ajazz da bu firmanın alt markası. Ajazz orta düzeyde veya alt düzeyde (ki konuda bahsi geçen ürün orta seviyede) klavye üreten bir marka. İyi ezber yapamamışsın maalesef.

Bu tür yurt dışı gelen klavyelere karşı değilim. Kendim de epomaker sipariş ettim kaç kere ancak 2 tane sipariş etmek zorunda olduğum için vergi çıkıyordu. Bundan dolayı alamadım. Alt segmentte ve üst segmentte gerçekten çok güzel ürünler var.

Bir tuşa ne kadar bastığınızı nasıl kanıtlayacaksınız?

Bu zihniyetle ekipman konularında gezmeseniz iyi olur. Hotswappable şart değildir ki çoğu hotswappable klavyenin Switch'leri ve stabları un-lubed halinde gelir ve ayrıca stab yayları bulunmamaktadır. Konu sahibi bunları lubelemek ya da stab yayı bulmak için uğraşmak istemiyordur, size mi kaldı? Siz önce ekipmanın baş harfini öğrenmelisiniz.

Bu arada ASUS'u sevmem ama kötülemeye çalıştığınız RX Switch'ler, epomakerin bütün switchlerinden daha sürdürülebilir.

Adam alıp, garantisi bitince tuşlar temassızlık yaparsa seni etiketleyeceğim kardeşim.
 
Bir tuşa ne kadar bastığınızı nasıl kanıtlayacaksınız?



Adam alıp, garantisi bitince tuşlar temazsızlık yaparsa seni etiketleyeceğim kardeşim.

Bir tuşa 10 milyon kere basamayacağınıza göre fatura tarihinden bu yana. THH'de karşında bir salak oturmuyor sonuçta. 10 Milyon kere 1 tuşa basmak ne demek biliyorsun değil mi?

Lütfen etiketle. Böyle bir şey olsa bile (Ki çok çok düşük ihtimal) garanti halleder zaten.
 
RX switchler gayet iyi, o klavyenin de tek sorunu hotswappable olmaması. Kısacası switch değiştirmek için lehim gerekiyor, garanti süresinde bozulur ise garanti değişir yeni ürün ile ancak garanti bitmişken bozulur ise lehim yapmayı bilmiyorsanız klavyeyi bozabilirsiniz tabii ki. Ha o switche uygun keycaps de yok piyasada, bu da canınız sıkılınca keycaps değişemeyeceksiniz anlamına gelir. Bir tuş kaybolursa veya kırılırsa da aynı şekilde.

Ajazz switchler, RX'den iyi diyen var ise bence şaka yapıyordur 🤣
 
Beni esas ekipmanın 'e'sini öğrenince etiketle dostum. Popüler kültürden etkilenip hotswappable aldırtmaya çalışan bir zihniyetsin.
Biz IPhone aldırmıyoruz, veya Apple ürünü aldırmıyoruz. Geleceği düşünüp kullanıcıların sorun yaşayınca daha rahat çözüme ulaşması için hotswap imkanı olan bir klavye önermeye çalışıyoruz. Alan alır, almayan almaz. Kendi bilir tabii ki.
 

Geri
Yukarı