3000 TL Masaüstü sistem tavsiyesi

Yok ekran kartını tek alacaksın ondan sonra AMD ZEN işlemci geliyor sonra 2017 nin Nisanına kadar felan bir şey yok önemli olarak :) i7 6700 alırsan başka bir ekran kartı alacak bütçen kalmıyor bütçeni yükseltmen gerekiyor.Eğer illa diyorsan ben o ekran kartlarını bekleyeceğim sistem çok güçlü olsun yaza kadar onu öderim sonra ekran kartını alırım diyorsan imzam da ki sistemi alabilirsin ben r9 380x almamın sebebi hep r9 serisindeki x li serileri almam evde koleksiyon oluşturmayı düşünüyorum r9 280x-r9 380x-r9 480x olarak gideceğim mümkün olduğunca. :)
Anladım. Çok teşekkür ederim yardımların için.Zahmet verdim sana :)
 
SSD almayıp R9 380x alabilirsiniz.
Ekran Alıntısı.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. 3000 TL veya biraz daha üzeri bir bütçeyle sistem arayışı içindeyim. Monitör de dahil bu bütçeye. Sistemi vatandan toplamayı düşünüyorum, fiyatı ona göre belirlerseniz sevinirim.:)


11111.PNG


Dostum merhaba. Yukarıdaki sistemi gözün kapalı almanı tavsiye ediyorum. Yeni mimarilerin hissedilir seviyede artısı yok. DDR4 bence tam bir balon. Frekans artıyor eyvallah ama gecikmeler tavan yapıyor. Profesyonel işlerle (katı modelleme-render gibi) uğraşan adam değilsen DDR4'ün uçuk bant genişliği hiçbir işine yaramaz. İleride güncelleyebileceğin bir sistem olsun istiyorsan eğer, güç kaynağına abanmalısın ki bir daha cebinden fazla para çıkmasın. Monitörü de bir kere alıyorsun. Almışken 1 ms al ki oyunlarda zevkini çıkara çıkara oyna. Ayrıca IPS panel gözünü yorar. Oyun oynayan insan IPS panel kullanmaz. TN panel kullanır. Bak ben ivy bridge kullanıyorum inan bana hiç yeni mimariye geçsem mi diye düşünmedim bile. Intel, AMD ona yetişemeyince aynı AMD gibi davranmaya başladı. Nasılsa üçüncü bir rakibim yok nasılsa daha iyi performansa sahibim diye devrim niteliğinde teknolojiler çıkarmayı artık bırakmış konumda. Zen ciddi bir rakip olursa o zaman yine paçalarını sıvar ama şimdilik ne olacağı belli değil. Malum dolar/tl arası açık yüksek, sıfır sistem toplamak isteyince, bir de limit normalden yüksek olmayınca bu kadar oluyor. Ama bu sistem bile seni uzun süre gayet rahatlıkla götürür diyorum ben. Belki ileride işlemci yükseltmek istersin o kadar. AMD A10-7870K bile R9 380 gpu ile darboğaza girmiyorsa bu işlemciyi sen düşün derim. Dolar yüksek olduğu için AMD sistem tarafında da artık ucuza sistem toplamak zor. AMD de şu an bence tek avantajlı taraf APU. Ama sizin de bütçenizle APU sistem toplamış olsaydık bu biraz hakaret olurdu. Sonuçta görünen köy kılavuz istemez. Sisteme sabit disk eklemedim, bütçen el veriyorsa bir tane 2 TB 7200 RPM sata 3 64 mb önbellekli Seagate barracuda takarsın bakarsın keyfine. Bunlar benim kendi görüşlerim, daha iyi bilenler elbette var ancak bu konudaki en önemli kıstas sizin beklentileriniz. Konu dışındaki mesajınıza baktığıma göre ultra ayar takıntınız yokmuş. O zaman bu sistemde tek yükseltmeniz gerçekten işlemci olur. İnanın bana o yeni mimarilerin farkı ciddi şekilde hissedilmiyor. Profesyonel iş yapsanız ancak hissedersiniz ki zaten profesyonel iş yapacak adam da bu bütçeyle o işi çok uzun sürede yapar. Kalın sağlıcakla. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı