3000 TL monitör önerisi 240 Hz

Öncelikle Fast IPS 1Ms diye birşey yok. IPS panel 1Ms stabil veremez. Biraz laf cambazlığı ile yapılan marketing bu. IPS panel monitörü Fast ips diye, quantum dot diye, hede hödö diye 1ms diyerek satmaya çalışan markalardan bir uzak durmak lazım, benim fikrim.

240Hz 1ms monitör IPS panel alınmaz, bu nedenle TUF'u zaten baştan elemek lazım. Ha diyelim elemeyelim, şans verelim. IPS panel bir monitör alacaksan, renklere ve çözünürlüğe önem veriyor olman lazım, bu özellikler için de tepki süresinden feragat etmek gerekiyor. Ben IPS alacak olsam, delikanlı gibi oraya 5ms yazan, dürüst markaları tercih ederim.

100Hz'den sonrasında Hz artışının performansa etkisi kümülatif olarak azalıyor. Yani 60Hz ile 144Hz arasındaki fark gerçekten babanemin bile anlayacağı bir farkken, 144Hz ile 240Hz arasındaki farkı daha çok oyuncular çözebiliyor. Dolayısı ile 240hz ile 280Hz arasında ben çok dişe dokunur bir fark olduğunu sanmıyorum, ha 360hz duyuruldu, ona bir bakmak lazım tabi.

Ayrıca Asus'un ELMB teknolojisi ile Zowie'nin DyAc teknolojisi arasında gerçekten uçurum fark var performans konusunda. DyAc motion blur reduction olarak hem renk, hem kontrast hem de keskinlik açısından çok daha kaliteli bir teknoloji. Bununla birlikte bulanıklık giderme noktasında, CRT monitörlere çok daha benziyor, ELMB de bulanıklığı azaltıyor fakat yine sert hareketlerde bulanıklıklara denk geleceksin bol bol.

Ayrıca TUF'da HDR 400 var demişler ama HDR 400 zaten 400nit, normal standart bir monitör 350nit. Yani maksat koymuş olmak için koymak gibi duruyor.

240Hz monitör alıyorsan FPS oyunları oynuyorsun demektir, FPS oyunları oynuyorsan kalın ve ışık yansıtmayan çerçeve çok avantajlı oyuna odaklanma konusunda. Paylaştığın modelde çerçeve kullanmamışlar, odaklanmada sıkıntı yaşayabilirsin.

İlk bakışta gördüğüm farklar bunlar. Hani CS:GO, PUBG, CoD vb. FPS oyunları için bir monitör alıyorsan XL2546 daha fazla öne çıkıyor. Gerçekten IPS panel bir monitör alacaksan da sRGB %99 destekleyen ve HDR400 olan bir monitör yerine DCIP3 %90 ve üzeri destekleyen ve HDR1000 seviyesinde hdr'ı olan bir monitör bakmanı tavsiye ederim.
Çok teşekkür ediyorum uğraşıp açıkladığın için.
 
BenQ XL2546 ve Asus VG279QM "27 arasında kaldım yarın sipariş vericem son bir kez danışmak istedim.27 inch büyük geliyor bana tek sıkıntım o 24-25 inch olarak başka bir monitör önerisi var mı maksimim bütçe 3.500
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı