3000 TL Monster notebook'a SSD tavsiyesi

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Forumda yeniyim de 3000TL'ye monster notebook toplamayı düşünüyorum. SSD hakkında pek bir bilgim yok. Öncelikle bunlardan hangisi performansı arttıran (ikisi de arttıyordur elbet ama 450 TL bütçeme uygun değil) yani 150 TL'lik SSD alsam %10-15 gibi performansa etkisi olur mu? Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler iyi forumlar.
Adsız3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İmkanınız varsa 250GB'lık bir SSD ve yanına ihtiyacınız kadar kapasiteli HDD alın. Samsung 850 EVO serisinden almanız size çok büyük performans farkı yaşatacaktır. 4 yıllık HP dizüstü bilgisayarıma aldım ben, Sata 1 girişinden 850 EVO 250GB modelini kullanıyorum, 150mb/s ile sınırlanmama rağmen bilgisayarın/programların açılış kapanış hızı iki kat iyileşti. Hele ki Sata 3'ten bağlayıp 550mb/s değerlerine ulaşabilsem ne olacak kim bilir. Mushkin Chronos SSD falan yazıyor orada, bilmiyorum ne derece iyi bir markadır ama ben daha önce rastlamadım. Samsung 850 serisini tek geçerim. 10 TL yazmışlar SSD'ye, 10 TL nedir ya kabartma tozuyla mı yapmışlar onu? :)

Dediğim gibi eğer bir şekilde bütçe ayırabilecekseniz 850 EVO 250GB + HDD almaktan asla pişman olmazsınız. Dilediğiniz kişilere sorabilirsiniz bu tavsiyemi. Şimdiden hayırlı olsun bilgisayarınız, Monster ile güzel bir tercih yapmışsınız. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

SSD oyunlarda FPS artışı sağlamaz genelde. Yüklemeleri kısaltır, sistem açılış, kapanış hızı kısalır vs. işlevini görür. 120 GB'lık SSD sistem ve bir kaç oyun için yeter bence...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı