3000 TL oyun için 16GB DDR4 RAM, anakart ve işlemci tavsiyesi

merhaba, bu işlemci daha önce de önerilmişti ama konuda büyük bir intel amd kavgası çıktığı için yeni konu açmaya karar verdim, vatanbilgisayar.com/amd-ryzen-7-2700x-socket-am4-4-3ghz-20mb-onbellek-105w-islemci.html bu işlemci hakkında ne düşünüyorsunuz?

2. Nesil değilde 3. Nesil Ryzen daha mantıklı olacaktır.

Ryzen 5 3600X alınmaz bence. Ryzen 5 3600 alıp overclock edilirse zaten 400 TL fiyat farklı işlemcinin performansına yetişiliyor.
Ryzen 3000 serilerinin Hız Aşırtma kabiliyetlerinin çok düşük olduğundan söz ediliyor. Kaldı ki 3600X ve 3600 arasında silikon farkı da mevcut bu da işlemcinin ömrünü değiştirebilecek detaylardan biri. Ama dediğiniz gibi bu aradaki 400 TL'ye değecek bir fark değil. 3000 TL bandı düşünüldüğünde bütçeyi aşmadığı için 3600X tercih edilebilir (O fiyat bandında alternatifi yok). Şahsen kendim de bir ay sonra 3600 alacağım, forumdaki çoğu kullanıcının X ve K modellerini tercih ettiğini bildiğimden hep bu şekilde öneri sunuyorum.

madem daha iyi, 3600x neden 2700 den daha ucuz?
Çünkü gelişen teknoloji ile birlikte daha ucuza daha iyi işlemciler üretilmeye başlandı. 2700 eski seri olduğu ve o günün teknolojisinde yüksek maliyetle üretildiği için 3600X'den daha pahalı.

Oyun için Intel, iş için AMD. Bunu attık cebe ona göre bir öneri olacak. Intel Core i7-9700 Core i7 3 GHz Skt 1151 Coffee Lake BX80684I79700 CPU İşlemci - Nanokatalog İ7 9700
Anakart değişebilir isteğe bağlı olarak.
HyperX FURY Black 8GB DDR4 2666MHz Bellek RAM HX426C16FB2/8 - Nanokatalog Buda RAM.
3100 lira gibi bir şey tutuyor. Fakat en azından işlemcinin üzerinde tost yapmazsın. Lagsız keyifli oyun oynarsın. Tekli çekirdekte AMD hiçbir zaman Intel'e rakip olamadı, olamayacak. Çoklu çekirdekte geçti. Dediğim gibi render, yayın, grafik tasarım falan yapılacağı zaman seçersiniz AMD. Oyun oynayacaksan Intel.
AMD alınca uzerinde tost mu yapılıyor haha.

Oyun için Intel, iş için AMD. Bunu attık cebe ona göre bir öneri olacak. Intel Core i7-9700 Core i7 3 GHz Skt 1151 Coffee Lake BX80684I79700 CPU İşlemci - Nanokatalog İ7 9700
Anakart değişebilir isteğe bağlı olarak.
HyperX FURY Black 8GB DDR4 2666MHz Bellek RAM HX426C16FB2/8 - Nanokatalog Buda RAM.
3100 lira gibi bir şey tutuyor. Fakat en azından işlemcinin üzerinde tost yapmazsın. Lagsız keyifli oyun oynarsın. Tekli çekirdekte AMD hiçbir zaman Intel'e rakip olamadı, olamayacak. Çoklu çekirdekte geçti. Dediğim gibi render, yayın, grafik tasarım falan yapılacağı zaman seçersiniz AMD. Oyun oynayacaksan Intel.
AMD işlemcilerin ısınma sorunu yıllar önce ortadan kalktı, ayrıca oyun performansı ve diğer işler için bakıldığında sonuç olarak AMD işlemcilerin şu dönemde daha avantajlı olduğunu herkes kabul ediyor. Saf oyun için bile baksanız aralarında dağlar kadar fark olmayan hatta oyundan oyuna galip gelen tarafın değiştiği ancak Intel tarafında daha pahalı olan işlemciler görüyoruz. Şu an nedendir bilmem YouTube inceleme ve kıyaslamalarında Intel işlemciler oyunlar için OC yapılıp Optimize edilmiş bir şekilde testler yapılırken Ryzen işlemcileri Stock olarak test ediyorlar. Ryzen 3000 serisinin SMT (Super Multi Threading): Off, Ufak bir overclock ve ortalama bir soğutucu ile Intel'i aratmayacağı kesin. Yeni gelecek olan 10. Nesil işlemciler mutlaka Ryzen 3000 serisi işlemcilere göre oyun tarafında daha iyi performans sunacaklar.

Sadece bir açıklama yapmak için yazdım saldırdığımı falan düşünmeyin ben de Intel kullanıcısıyım :)

Merhaba arkadaşlar, başlıktan da anlaşılacağı üzere bu 3 parçayı 3 bin TL ile kapatmaya çalışıyorum, ağırlık işlemci olacak şekilde önerdiğiniz parçalar var mıdır?

Ryzen 7 2700
B450 Tomahawk MAX
16 GB DDR4 3000MHZ Ram

Ryzen 7 2700
B450 Tomahawk MAX
16 GB DDR4 3000MHZ Ram
3600 ün oyun performansı 2700'e göre daha iyi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı