3000 TL sistem için öneriler

İstersen evet ama birini kullanırken diğerini kullanamazsın.

Konudan bağımsız olarak son bir şey sormak istiyorum. Bütün bu bileşenleri aldığımda tek başıma, rehber videolarından yararlanarak kendim montajını yapabilir miyim? Temel şeylerin montajını biliyorum ama anakart a pinleri takmak konusunda bilgim yok.
 
Konudan bağımsız olarak son bir şey sormak istiyorum. Bütün bu bileşenleri aldığımda tek başıma, rehber videolarından yararlanarak kendim montajını yapabilir miyim? Temel şeylerin montajını biliyorum ama anakart a pinleri takmak konusunda bilgim yok.
Evet montaj gerçekten kolay puzzle gibi düşün parçaları birleştiriyosun birsürü viedo var bu konu hakkında.
 
Evet montaj gerçekten kolay puzzle gibi düşün parçaları birleştiriyorsun bir sürü viedo var bu konu hakkında.

Daha önce RAM ve İşlemci montaj yapmışlığım var. Sıkıntı yaşayabileceğim tek konu hangi pini nereye takacağım konusunda olur. Onu da videolardan bakarak yaparım herhalde, olmazsa sosyale yazmaktan başka çare kalmaz. Çok teşekkürler.
 
Merhabalar, 3000 TL bütçe ile oyun - gündelik kullanım için PC toplama hazırlığındayım. Bunun için sizden bazı katkı ve tavsiyeler rica edeceğim. Şu anlık şöyle bir tablo oluşturdum. Oynadığım oyunlar; Sniper Elite 3, Don't Starve, Rocket League vb. oyunlar. Kardeşim de Minecraft, Terraria falan oynuyor.

Gigabyte B450M S2H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart

Sapphire RX550 Pulse OC GDDR5 4 GB 128Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

AMD Ryzen 3 3100 3.6GHz 18MB Önbellek 4 Çekirdek AM4 7nm İşlemci

Kingston HyperX Fury Black HX432C16FB3-8 8 GB DDR4 3200 MHz CL16 RAM

SanDisk SSD Plus SDSSDA-240G-G26 240 GB 2.5" 530-440 MB/s SSD Sabit Disk

Üstte belirttiğim sistemde fiyat şu an yaklaşık 2.740 TL oluyor.
1-Bu donanımlar için 500W PSU yeterli olur mu? Eğer olursa 3000 TL sınırında maksimum 100-200 TL esnetmeler yaparak kasa + PSU önerilerinizi alabilir miyim?
2-Bu ekran kartını kullanmak yerine Ryzen 5 3400G işlemci ile APU sisteme yönelsem daha mı mantıklı olur? Çünkü ilerleyen zamanlarda daha güçlü ekran kartı alma ihtimalim doğabilir.
3-Genel olarak bunu kullanma, bunun yerine şunu kullansan daha iyi, daha ucuz olur dediğiniz donanımlar olursa lütfen belirtin zira bu konuda fazla bilgili olduğum söylenemez.
Şimdiden teşekkür ediyorum, yazmayı unuttuğum şeyler varsa lütfen hatırlatın.
POLLUX BF-APU | Game Garaj GameGarajda indirimde sana göre bir sistem var. Bende GameGarajdan aldım sistemimi. Aynı sistem değil fakat neticede 1 ay önce aldım ve gayet memnunum. Yardım gerektiği zaman instagram hesaplarından bile dakikalar içinde yardımcı olan tatlı bir firma. İleride bütçen olunca ekran kartı eklersin. Hayırlı olsun şimdiden.
 

Geri
Yukarı