3000 TL Sistem Önerisi (Monitör Hariç)

Pragg

Kilopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi 3000 TL(monitör hariç) bütçem var piyasadaki güncel oyunları sorunsuz (olabildiğince yüksek FPS ) açsın istiyorum.
16 GB RAM, 1 TB hard disk, Yüksek CPU bir işlemci, güncel bir ekran kartı(pek anlamam) tercih sebebimdir.

Şimdiden herkese teşekkürler, iyi sosyaller:mutlu:

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir sistem alabilirsiniz bu akşam indirim bitiyor 3100 tl gibi bir şey olucak. İsterseniz SSD çıkarıp RAM'i 16gb yapabilirsin ama SSD öneririm hem 8gb çoğu oyuna yeter.
Ekran Görüntüsü (7).png

@H.Serhan
Çok teşekkür ederim. İşlerimin yoğunluğundan dolayı girememiştim o yüzden maalesef ki geç cevap verebildim. Önerdiğiniz işlemciyi ilk defa görüyor, duyuyorum nasıldır? Biraz bahsetme imkanınız varmı? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
@H.Serhan
Çok teşekkür ederim. İşlerimin yoğunluğundan dolayı girememiştim o yüzden maalesef ki geç cevap verebildim. Önerdiğiniz işlemciyi ilk defa görüyor, duyuyorum nasıldır? Biraz bahsetme imkanınız varmı? Şimdiden teşekkürler.

Ben de ceza almıştım o yüzden şimdi cevap yazabiliyorum. i5 6402p ve i3 6098p gibi işlemcilerin diğerlerinden farkı smart cache (akıllı önbellek gibi bir şey) özelliğinin bulumamasıdır. Normal önbellekler her çekirdek için paylaştırılmışken smart cache ile her çekirdeğe o an ihtiyacı olan kadar paylaştırıyor. Bunun artısı bazı uygulamaların daha hızlı açılması vb. ama çok büyük fark yok isterseniz i5 6400'de alabilirsiniz ama bana sorarsanız i5 6402p'de smart cache olmaması sizi pek etkilemez.

Olabildiğince yüksek FPS istediğin için, SSD seçmedim ve şimdilik idare edebileceği için 8gb RAM seçip, daha yüksek işlemci ve ekran kartı tercih ettim. Sonradan maddi durumun müsait olduğunda 8gb RAM daha eklersin. Buyur dostum (Teknobiyotik) :

3087.jpg

Olabildiğince yüksek FPS istediğin için, SSD seçmedim ve şimdilik idare edebileceği için 8gb RAM seçip, daha yüksek işlemci ve ekran kartı tercih ettim. Sonradan maddi durumun müsait olduğunda 8gb RAM daha eklersin. Buyur dostum (Teknobiyotik) :

Eki Görüntüle 207171

Teknobiyotik'te fiyatlar iyidir fakat şu an bir ayrı güzel ben internetten alışveriş yapıyorum fakat güvenmeyenler oluyor diye Vatan'dan öneriyorum eğer alabilirim derseniz bende kesinlikle böyle bir sistem öneririm.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı