3000 TL Sistem Önerisi

Zalajbeg

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar,

Evimde genellikle eski oyunlar olmak üzere video kaydı yapmaya çalışıyorum. Fakat artık bir sistem alma zamanım geldi gibi. Şimdi birkaç sorum olacak.

1) Genel olarak PC toplama işinden fazla anlamadığım için hazır paket halindeki bir PC almaya da sıcak bakıyorum. Aşağıdaki linkte görülen ASUS ROG GR8'e bu kadar para versem yazık etmiş mi olurum?

Asus ROG GR8-R077M Intel Core i7 4510U 2.0GHz / 3.1GHz 8GB Fiyatı.

2) Dediğim gibi şu anda genellikle eski oyunları kaydediyorum. En fazla GTA IV seviyesine çıkabilsem benim için yeterli olacaktır. Fakat düşük grafik ayarlarında da olsa GTA V gibi yeni oyunları da kaydedebilecek bir sistemim olsa kısa vadede değiştirmek zorunda kalmamak adına benim için daha iyi olacak.

Yukarıda linkini verdiğim bilgisayar hangi seviyeye kadar çıkabilir (GTA IV ya da GTA V) ve 3000 TL ile alacağım bilgisayar ile ne kadar verim elde edebilirim?

Şimdiden herkese teşekkürler.

Peki bu kadarlık bütçeye dediğim gibi oyun oynayıp Fraps ile kayıt almama yetecek bir mini sistem önerebilir misiniz? Monster Abra da düşündüm fakat Windows 7 ile sorun çıkaracak gibi o nedenle mini sistem toplamaya daha sıcak bakıyorum.

Screenshot_2015-12-17-11-30-37.png

+GTX 960 = 3000 TL

İstersen anakartı B150M yapıp, GTX 970 koyabilirsin.

Her iki cevap için de teşekkürler.

@ottomans58 Toplamayı hangi siteden yaptınız? Vatan'da parçaları bulmaya çalıştım ama bulamadım.

@MasterWeb Verdiğiniz listeyi Vatan'da topladım. Ana kartı değiştirmeden ASUS GTX 970 ekran kartı ekledim. Bütçemi biraz daha zorlayıp bu şekilde alım yapabilirim belki. Bunlara ek olarak aynı siteden bir tane SSD ve bir monitör önerebilir misiniz? Bunlar için belli bir bütçe belirlemedim. O nedenle bu sisteme uyar diyebileceğiniz en ucuz kombinasyonu verebilirseniz sevinirim.

Her iki cevap için de teşekkürler.

@ottomans58 Toplamayı hangi siteden yaptınız? Vatan'da parçaları bulmaya çalıştım ama bulamadım.

@MasterWeb Verdiğiniz listeyi Vatan'da topladım. Ana kartı değiştirmeden ASUS GTX 970 ekran kartı ekledim. Bütçemi biraz daha zorlayıp bu şekilde alım yapabilirim belki. Bunlara ek olarak aynı siteden bir tane SSD ve bir monitör önerebilir misiniz? Bunlar için belli bir bütçe belirlemedim. O nedenle bu sisteme uyar diyebileceğiniz en ucuz kombinasyonu verebilirseniz sevinirim.

Sinerji Bilgisayar'dan topladım. Vatan'dan toplarsanız daha pahalı olacaktır. Sinerji, SanalTech, webdenal.com hem ucuz hem güvenilir sitelerdir. Alışverişinizi bunlardan birinden yaparsanız en azından 100-200TL kârınız olur.

Tespit için teşekkürler. Anakartı bununla değiştirirse bile bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum hatta fiyat biraz daha düşecektir MSI H110M PRO-VD DDR4 VGA DVI GLAN SATA 3 USB 3.1 - Sinerji Bilgisayar - 187,40 TL.

Akşam eve gidince Sinerji'den toplamaya başlayacağım. Sırf meraktan birkaç sorum var:

1) Ana kart olarak biraz daha para ekleyip yukarıdaki arkadaşın önerdiği modeli alsam faydası ne olur?

2) i5 ile i7 arasında çok fark var mı? Varsa dahi sistemin geri kalanı aynı kalırsa bu sistemde çok etkisi olur mu? i5 benim için büyük dezavantaj mıdır?

3)Bu sisteme uyacak ucuz bir monitör ve SSD önerisinde bulunabilir misiniz? Tercih ettiğiniz mouse ve klavye öneriniz varsa onları da alsam fena olmaz.

Tüm cevaplarınız için çok teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı