3000 TL Sistem Toplama

Mustafa VAROL

Kilopat
Yer
İstanbul / Beylikdüzü
Daha fazla  
Meslek
Teknoloji Danışmanı
Merhaba;
Elimdeki sistem 775 Pin olduğu için yeni bir sisteme geçmek istiyorum. Bana RAM, ekran kartı, işlemci ve anakart lazım.

Thermaltake 80+ Smart RGB 500W PSU
1 TB HDD + 120 GB SSD var.

Çok kararsız kaldığım için sizlere sormak istedim.
Oynadığım oyunlar PUBG, LOL, CS:GO
Kullandığım programlar Sony Vegas, Explaindio, Illustrator , Photoshop , After Effects

Şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Donanımları belirleyin önümüzdeki indirime kadar sabredip almaya çalışın. Hatta her ihtimale karşı indirimler ile birlikte donanımlarda iyileştirmeye gidebileceğinizi düşünerek alternatif olarak bu ürünleri de belirleyin.
Şu an çok detaylı bir arama yapmadan;
Ryzen 2600
B450 4 bellek slotlu anakart
8GB 3000 mhz bellek
RX 580 8GB ekran kartı 3700 TL tutuyor, bu fiyat indirimlerle bütçenize yakın bir meblağa düşecektir diye tahmin ediyorum.
Donanımları belirleyin önümüzdeki indirime kadar sabredip almaya çalışın. Hatta her ihtimale karşı indirimler ile birlikte donanımlarda iyileştirmeye gidebileceğinizi düşünerek alternatif olarak bu ürünleri de belirleyin.
Ryzen 2600
8GB 3000 mhz bellek
RX 580 8GB ekran kartı 3700 TL tutuyor, bu fiyat indirimlerle bütçenize yakın bir meblağa düşecektir diye tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
3000TL'ye çok zor bu piyasa koşullarında.

Cevabınız için teşekkürler, ama yinede çok zor olmadığını varsayıyorum.

İlginiz için ve araştırmanız için teşekkür ederim. Açıkcası genelde alışveriş yaptığım siteleri göz önünde bulundurarak yapıyorum. İkinci el tabi daha uygun olabiliyor ama hiç bir teknolojik ürünü 2. el alma taraftarı değilim.

Ryzen 2600
8GB 3000 mhz bellek

Açıkcası beklemek ile beklememek arasında kaldım sonunda ileriye dönük parçaları aldım. Askerde olduğum için çok takip edememiştim piyasayı.

AMD RYZEN 3 2200G 3.7GHz 65W Radeon VEGA8 AM4+ 582,24 TL

GIGABYTE B450M-DS3H S/L/V DDR4 DVI HDMI AM4 498,27 TL

MSI GTX1050 Ti GAMING X 4GB 128Bit 1400 TL

Corsair Vengeance 8GB 3000MHz DDR4 CL16 475 TL

Toplam 2955 TL civarına denk geldi. Ryzen 3 işlemciyi idarelik aldım. Dediğiniz gibi Ryzen 5 2600 ya da R7 2700 tarafına yükseltmeyi düşünebilirim. Tabi ki ileri de bir üst nesil çıkması fikir değiştirebilir.

Tekrardan teşekkürler.

Keşke sabredebilseydiniz, şimdi aldığınız donanımları al sat yaparak da belli bir meblağ zarar olacak ama işin için de askerlik varsa ne desek boş.
Hevesinizi kaçırmak da istemiyorum ama o gün verdiğim listedeki toplam 3700 TL sizin aldığınız donanım 3000 TL aradaki fark 700 TL ama donanımlar arasındaki fark neredeyse uçurum. Neyse en iyisini siz bileceksiniz tabi ki, iyi günlerde kullanın daha iyileri de nasip olur umarım.

Keşke sabredebilseydiniz, şimdi aldığınız donanımları al sat yaparak da belli bir meblağ zarar olacak ama işin için de askerlik varsa ne desek boş.
Hevesinizi kaçırmak da istemiyorum ama o gün verdiğim listedeki toplam 3700 TL sizin aldığınız donanım 3000 TL aradaki fark 700 TL ama donanımlar arasındaki fark neredeyse uçurum. Neyse en iyisini siz bileceksiniz tabi ki, iyi günlerde kullanın daha iyileri de nasip olur umarım.

Ryzen 5 2600 ile benim işlemci arasındaki fark zaten 700 TL civarı. Ekran kartını hesaba katmıyorum bile. Dolayısıyla 700 TL gibi fark değil de 1200 - 1000 TL fark var. Çünkü x bir siteden 400 TL düşük rakama bile alsanız ben o siteden alışveriş yapmıyorum. Genelde bildiğim sitelerden vazgeçmedim. Teşekkürler tekrardan

Ryzen 5 2600 ile benim işlemci arasındaki fark zaten 700 TL civarı. Ekran kartını hesaba katmıyorum bile. Dolayısıyla 700 TL gibi fark değil de 1200 - 1000 TL fark var. Çünkü x bir siteden 400 TL düşük rakama bile alsanız ben o siteden alışveriş yapmıyorum. Genelde bildiğim sitelerden vazgeçmedim. Teşekkürler tekrardan
Dediğim gibi en iyisini siz bilirsiniz. Yine de aklınızda bulunsun forumda tavsiye edilen birçok siteden güvenle alışveriş yapabilir böylece zor kazandığınız paranızı fahiş fiyatlarla satan çakallara da kaptırmamış olursunuz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00