3000 TL Sistem ve Ekipman Önerisi

kusmika

Kilopat
Daha fazla  
İkinci el parçalardan 1 sene boyunca çıkacak oyunları yüksek ayarlarda oynayıp stream yapabileceğim bir sistem toplamak istiyorum. Headset kullanmak istemediğim için idare eder bir ses kartı, güzel bir mikrofon ve kamera almayı düşünüyorum fakat ne donanımdan ne de gerekli aksesuarlardan anlıyorum. Aldığım öneriler doğrultusunda işlemci ve ekran kartını buldum sanırım. Şu an anakart bakıyorum ve bazıları çok ucuzken bazıları çok pahalı uyumsuz parçalar alıp sistemi kuramamaktan da korkuyorum her türlü öneriye açığım. Bütçem 3000 TL civarı ama mouse, klavye, monitörü geçtim masa ve koltuğum bile yok, hepsini bu bütçeyle halletmem lazım.

İşlemci: i5 6500 skylake 1151 soket 3.2gGHz 650 TL
Ekran kartı : Sapphire R9 290 TRI-X OC GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2 Ekran Kartı 900 TL (Ama AMD'yi önermeyenler var siz ne dersiniz bu konuda?)
Anakart:
RAM:
Ses kartı:
Harddisk:
PSU:
Kamera:
Mikrofon:

SSD almalı mıyım? Uygun fiyata mekanik klavye ve mouse önerilerinize de açığım.
Edit: ekran kartı alternatifi Evga GTX 980 4 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle 3.000TL masa, koltuk, mikrofon, kamera ve sistemi toplarsın toplamasına fakat onunla stream yapmayı düşünme.
Bu devirde kim İntel tavsiye etti bilmiyorum fakat unut onu, Ryzen R5 1400 senin için daha ideal bir işlemci.
R9 290 hafızam beni yanıltmıyorsa 3 senelik bir ekran kartı, stoklarda bulamazsın ikinci elden çok ucuza bulmuş olman lazım alman için ki 900TL ucuz değil. Alternatif GTX980 çok daha güçlü bir ekran kartı fakat bütçenin içine sığdıramazsın.
3.000TL'e sadece kasa toplasan SSD bir şekilde eklerdik fakat şu durumda olanaksız.

En fazla bu şekilde olur.

1498499465968.png

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı