3000 TL Sistem

DtEmre

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim.
Arkadaşlar elimde 3000 tl bütçe var ve kendime bir sistem toplamak istiyorum. Araştırmalarım sonucu kafamda bazı parçalar netlik kazandı fakat sizlere bazı konularda danışmak istiyorum.

Kafamdaki sistem:
i5 4690 veya i5 4590 (ikisi arasında kararsızım bilgilendirirseniz sevinirim)
Msi Gtx960 4G 4gb (önerilere açığım)
Anakart konusunda hiç bir bilgim yok onun için sizin önerilerinize ihtiyacım var
Ram corsair 2x4 gb 1600mhz cl9 satın aldım vatanda indirimden hazırda var
Kasa önerisi lazım benim için görünüşün hiç bir önemi yok sistemin rahat sığabileceği ve olabilecek en ucuzu olması yeterli
Bunlara uygun power supply kaç W gereklidir?
SSD 120 gb Kingston alacağım
1 tb HDD yeterli onuda WD marka alacağım
Monitöre ihtiyacım yok

Ben bu bilgisayarı hardcore gaming için falan kullanmayacağım fakat yeni çıkmış ve çıkacak olan oyunlarında çoğunu düşük fps almadan oynayabilmek istiyorum. Oyunları ultra ayarlarda çalıştırmasına gerek yok bana high ayarlarda güzel fps veya mediumda yüksek fps veriyorsa yeterlidir. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Anakartı isterseniz Gaming 3 yapabilirsiniz.

Ara Toplam2.621,13 TL
Toplam KDV471,80 TL
Sepet Toplam Fiyatı3.092,93 TL
[TBODY] [/TBODY]
Anlaşılan şuan ki bilgisayarın çok kötü. Benim gibi içini karalar bağladı. Ama bende bu sisteme benzer bi pc toplayacağım ve her şey çok güzel olacak. RAM var dedin diye eklemedim. Tablodaki fiyatlarda KDV yok. KDV eklenmiş fiyatı aşağıda yazıyor. Şimdiden hayırlı olsun .

Edit= SSD ve Hardisk hakkında yazını görmemişim. Özür Dilerim.

Öncelikle cevabın ve içtenliğin için teşekkür ederim. Aynen dediğin gibi içimi karalar bağladı ve dediğine çok benzer bir sistem toplamaya karar verdim birkaç ufak tefek farklılık dışında. Biraz araştırmalarım sonucunda gtx970 kartların elektrik dalgalanmalarından çok etkilendiğini öğrendim. Bu yüzden senin önerdiğin güç kaynağı hakkında bir kaç sorum olacak. Öncelikle 650W yeterli midir yoksa 700W mı almalıyım? Bir de alacağım güç kaynağının sertifikalı olması gerektiğini düşünüyorum ki sistem uzun ömürlü olabilsin. Eğer ülkemizdeki saçma sapan voltaj artış azalışlarından 1000+ TL lik ekran kartım ölürse neden 100 lira fazla verip düzgün bir güç kaynağı almadım diye pişman olmak istemiyorum

650 W PSU yeterlidir. Corsair güvenilir bir markadır. Bu PSU 80+

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…