3000 TL Toplama Bilgisayar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kasanın içindeki PSU Thunder 600 W modeli Cooler Master'ın. Uzunca internette araştırma sonucu yine Technopat'ta buldum. :)

thunder_600w.jpg

Ekran kartını beslemek için yeterli güce sahip. Kart bir adet 8 pin, bir adet de 6 pin PCI-e kablosu istiyor ki PSU'da mevcut.

Bilgiler:
SAPPHIRE R9 290X 4GB GDDR5
https://www.technopat.net/forum/mas...-xpredator-x1-veya-cooler-master-rc-k380.html

91 lira verebilirim :D Sorun olmaz.

Ekran kartını amd almak istemiyorum. Nvidia daha çok içime siniyor. R9 290 almak yerine GTX660 Sli yapsam nasıl olur? Kağıt üzerinde Titan'a yaklaşıyor ve GTX780'i geçiyor.

Ya da R9 290 almak yerine GTX770 almak nasıl olur? R9 290'ın GTX770'ten daha iyi olduğunu biliyorum.

Ben uzun ömürlü olsun istiyorum. Bu yüzden bana Nvidia daha uzun ömürlü olacakmış gibi geliyor. AMD'de alsam ömür aynı mı olur farklı mı?

Aslında sistemi 1 ay sonra almayı düşünüyordum. Ama AMD'nin mantle desteğini beklesem mi?

AMD'den yana bir sıkıntın olmasın, oldukça sağlam kartlar üretiyor. Grafik işlemcileri 90 dereceyi görse bile hasar almıyo, çalışmaya devam ediyor. Zaten hep gibili gibili konuşmuşsun, ben sana tek bişey söylicem o da AMD f/p kuĺĺanıcı dostudur. Kisacası kalitesiz değildir.

AMD'den yana bir sıkıntın olmasın, oldukça sağlam kartlar üretiyor. Grafik işlemcileri 90 dereceyi görse bile hasar almıyo, çalışmaya devam ediyor. Zaten hep gibili gibili konuşmuşsun, ben sana tek bişey söylicem o da AMD f/p kuĺĺanıcı dostudur. Kisacası kalitesiz değildir.

Peki işlemci konusunda niye intel? Islemciyi amd alsam o zaman ömrü kısa olacak değil mi?

Güzel kardeşim, dünden beri dil döküyorum sana. Bırak SLI yapmayı veya başka bir şeyi. Sen o sistemi topla o fiyata toplayacağın en iyi sistemdir. GTX 770 ide 780 ide unut. R9 290X den şaşma ve ekran kartının ömrü konusunda hiç bir firma sana garanti veremez, kullanıma bağlıdır. Temiz kullandığın taktirde ömürleri arasında bir fark olmaz.

Bu tür şeyleri nereden çıkartıyorsunuz? :D Kim AMD kısa ömürlü dedi ki? AMD'de İntel kadar uzun ömürlü ve kalitelidir. Oyun oynayacağınız için ekran kartına daha fazla yatırım yapmak lazım.

Ayrıca SLI veya Crossfire tam performans vermez. Desteklemediği oyunlarda performansı daha da düşük olur. Güç tüketimi de artar. Bunlardan dolayı SLI tavsiye etmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı