3000 TL ye Sistem Toplama

Her türlü render ve oyun için ekran kartı ?

• AMD

• Nvidia

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Sistem güzel olmuş teşekkürler. Fakat sizin görüşünüze katıldığım pek zöylenemez, aksine benim düşüncem intel gereksiz yere pahalı işlemciler üretiyor. Çünkü intelin 1000 TL lik işlemcilerine denk AMD nin 900 ya da 800 TL lik işlemcileri de mevcut. Onun dışında kasa biraz tuzlu olmuş açıkçası o kadar pahalı bir kasaya gerek olmadığını düşünüyorum. Ve de konunun başında belirtmem gerekirdi ama klavye için oyuncu klavyesi düşünüyorum.

Kasa PSU ile beraber olduğundan çok kârlı.

Son düzenleme:
İşte aradığım sistem. Tam da istediğim gibi. Tek sorum şu: 280x yerine gtx 770 daha iyi olurmu sizce ? Teşekkürler. @eka36

Şahsen R9 280x almanızı tavsiye ederim Mantle desteği alacak oyunların sayısı artacaktır diye düşünüyorum ve R9 280x daha yeni ve güncel bir ekran kartıdır eğer Nvidia düşünüyorsanız 770 yerine yeni mimarisiyle Gtx 970 almanızı tavsiye ederim.

AMD kullanan biriyim. Antisi olduğumu düşünmeyin. AMD intel işlemcinin verdiği performansı da daha düşük fiyata veriyor ama olay hiç de öyle değil. Örnek vereyim. Eş değer iki ekran kartı var mesela. Biri AMD diğeri NVİDİA. AMD ekran kartı 120W güç tüketirken NVİDİA marka kart 55W gibi düşük bir güç tüketiyor. Olay bu işte. Her parçası AMD kurulu bir sistemin getirceği elektrik faturası ile İntel işlemcinin getirceği fatura arasında büyük bir fark olacaktır. Hem de İntel daha uzun ömürlüdür. Amacım sadece doğru yönlendirmeye çalışmak. AMD toplayacaksanız da hayırlı olsun şimdiden İntel toplayacaksanız da. Güle güle kullanın. :)

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Tabi ki bu nedenleri göz önünde bulunduracağım. Şu ana kadar hep intel kullandım biraz değişiklik olsa hiç fena olmaz, bende intel antisi değilim fakat daha çok ekran kartı ağırlıklı gittiğim için işlemci ucuz ama güçlü olsa daha faydalı olur :)

3000 tl para veriyosaniz kesinlikle intel işlemci kullanmalisiniz aldiginiz ekran kartiyla intel i5 islemci fx 8350 den daha fazla performans verecektir ve fiyatida cok fazla fark yok. Oyunlarda islemci konusunda İntel daha onde. Ekran kartlarina gelecek olursak AMD 1000 tl alti F/P da 1 numara ama bu fiyatlarin uzerine cikinca Nvidia daha üstün geliyor cunku AMD yeni nesil GPU larini daha cikartmadi mart ayinda çıkacağı tahmin ediliyor.

Biraz ekran kartından kısmanız gerekir i7 istiyorsanız ama i5 ile i7 arasındaki farkı render yapmayacaksanız fark edemezsiniz. Eğer oyun oynayacaksanız hiç bir fark olmaz zaten i5 alıp Ekran kartına yoğunlaşmalısınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı