3000 TL'lik sistem tavsiyesi

Berk B.

Hectopat
Daha fazla  
Intel core i7 ile i5 arasındaki farklar nelerdir ? Ben 3000 TL'lik sistem toplicam. Ekran karti filan da sağlam olsun. Tavsiyesi olan varsa yazarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Toplama amacınıza bağlı. Eğer render yada çizim gibi işlerle uğraşıyorsanız i7 oyun ve günlük işler içinse i5 yeterli olacaktır. Türkçe kurallarına uyunuz. Sisteme gelirsek:

2700.JPG

İşlemciyi i5 4690k yapınız.

Teşekkür ederim bilgisayarı oyun amaçlı almayı düşünüyorum. i5 işlemci alınca Far Cry 4 olsun, GTA 5 olsun kalmadan medium - HIGH arası oynatır mı ?

Kesin konuşmak mümkün değil ama tahminime göre o sistemle ultra 1080p 60 kare üstü oynarsın diye düşünüyorum. İşlemci i5 4690k olmalı ama.

Amd'yi bu kadar ezmeyin sevgili kardeşlerim 1000-2000-3000 tl'lik bütçeye amd konulur 4000 tl'den sonra intel konulur birde ben önerdiğim sisteme sıvı soğutucu koydum. Amd fx x8 8320'nin oyun performansı çok iyidir ancak çoğu kişi tarafından çok ısındığı söylenir bende bu yüzden üstüne sıvı soğutma koydum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı