3000 TL'ye fare önerisi

Bütçe
3000 TL
@salih_22 Razer mouselerini hangi ülkede ürettiriyor sanıyorsun :D. Hepsi Çin'de üretiliyor, hadi Çin'de üretilmiyor olsa bile içindeki donanımlar ülkelere ait ve Çin'de yapılıyor. Razer'in kendi fabrikası gibi bir şeyi yok rawm gibi mouselerle aynı yerden çıkıyor.

Sadece Razer ve Custom markaların tek farkı Razer'in parası var, mesela fabrikaya gidip "paranızı vereyim sensörü ismini bize özel yapın" diyebiliyor.

Gönderdiğin site global bir otorite değil, Koreli bir topluluk tarafından hazırlanan kişisel bir benchmark listesi. Evde ölçüm yapan tayfanın kendi puanlaması yani. Logitech, Razer gibi markaların AR-GE bütçesi, sensör doğruluğu, yazılım stabilitesi bu Çinli markaların 100 katı. Hani sponsorluktan bahsediyorsun ya, birqz araltırdım attığın siteyi.
Bu site sponsorlu ürünlere yüksek puan basmasıyla biliniyor diye yorum okudum. Yani global bir geçerliliği yok, bilimsel bir veri değil. İngilizce dünyasında, e-spor sahnesinde ya da profesyonel oyuncularda kimse bu markaları en iyi diye kabul etmiyor. Sadece Kore’de niş bir topluluk kullanıyor.
Sen bana global markaları kötüleyip, Kore’deki bir kullanıcının hazırladığı kişisel listeyi atıyorsun. Ben de sana dünya çapında kullanılan, turnuvalarda tercih edilen gerçek markaları söylüyorum.
Bir taraf bilimsel AR-GE ve milyon dolarlık yatırımlar…
Diğer taraf topluluk hissiyatına dayalı bir tablo.
Hangisi daha güvenilir sence?”

Topluluk hissiyatı dedigin adam tüm testleri tek tek yapıyor 😀.

En ufak araştırma yapmadığınada eminim zira Razer ve Logitech'in ust segment mouseları da performans olarak kotü degiller zaten. Asıl sorun fiyat politikalari ve bir çoğunun kronik olması. 3000 liralık Çinli mouse ile zor başa çıkıyor Superlight 2 mesela 😀. Sen simdi RTINGS'e de yalan dersin.

Topluluk bu ürünleri daha cok tercih ediyor, Pro oyuncularin kullanmasi pek bir sey ifade etmez cunku cogu yillarca ayni ekipman modellerini kullaniyorlar. Kime sorsan bu markaları kullanıyor artık toplulukta.

Gönderdiğin site global bir otorite değil, Kore'li bir topluluk tarafından hazırlanan kişisel bir benchmark listesi. Evde ölçüm yapan tayfanın kendi puanlaması yani. Logitech, Razer gibi markaların ar-ge bütçesi, sensör doğruluğu, yazılım stabilitesi bu Çinli markaların 100 katı. Hani sponsorluktan bahsediyorsun ya, birqz araltırdım attığın siteyi.
Bu site sponsorlu ürünlere yüksek puan basmasıyla biliniyor diye yorum okudum. Yani global bir geçerliliği yok, bilimsel bir veri değil. İngilizce dünyasında, e-spor sahnesinde ya da profesyonel oyuncularda kimse bu markaları en iyi diye kabul etmiyor. Sadece Kore'de nıs bir topluluk kullanıyor.
Sen bana global markaları kötüleyip, Kore'deki bir kullanıcının hazırladığı kişisel listeyi atıyorsun. Ben de sana dünya çapında kullanılan, turnuvalarda tercih edilen gerçek markaları söylüyorum.
Bir taraf bilimsel ar-ge ve milyon dolarlık yatırımlar…

Bu modellerle ilgili en çok konuşulan şeyler pek iç açıcı değil. Qc lotarya gibi aynı modeli alan iki kişi bambaşka kalite görüyor. Switchlerde erken double Click şikayeti dolu. Yazılım desen bayağı zayıf, kablosuz performansı da herkeste stabil çalışmıyor. Kağıt üzerinde sensör iyi olabilir ama pratikte tutarlılık yok, bu yüzden globalde kimse bu markalara güvenmiyor. E-spor sahnesinde sıfır kullanım oranı da boşuna değil. Rawm alınmaz demiyorum ama uzun vadede güvenilirlik konusunda Logitech ve Razer'ın yanından bile geçmiyor. Bu markaların ar-ge si yazılım istikrarı ve garanti desteğiyle karşılaştırınca rawm ın neden ucuz olduğunu çok net görüyorsun. Anlıyorum sizi, az para ödeyip tatmin olmak istiyorsunuz da öyle olmuyor o işler hahahahah o şirketler kendini daha çok düşünüyor, o fiyatların bir sebebi var.

ATK A9 modellerinde var qc sorunu RAWM ın ürünlerinin malzeme kalitesi oldukça iyi.

@salih_22 Razer mouselerini hangi ülkede ürettiriyor sanıyorsun :D. Hepsi Çin'de üretiliyor, hadi Çin'de üretilmiyor olsa bile içindeki donanımlar ülkelere ait ve Çin'de yapılıyor. Razer'in kendi fabrikası gibi bir şeyi yok rawm gibi mouselerle aynı yerden çıkıyor.

Sadece Razer ve Custom markaların tek farkı Razer'in parası var, mesela fabrikaya gidip "paranızı vereyim sensörü ismini bize özel yapın" diyebiliyor.
Bir markayı belirleyen şey üretim yeri değil; AR-GE kullanılan bileşenlerin kalitesi ve kalite kontrol süreçleridir.
Razer ve Logitech gibi markalar milyonlarca dolarlık AR-GE yatırımı yapıyor. Kendi sensörlerini geliştiriyorlar, özel malzeme seçimi yapıyorlar ve ciddi kalite kontrol süreçlerinden geçiriyorlar. Bunları hazır kalıp ürünlerle aynı seviyeye koymak tüketici bakış açısı olur. Evet bazı ürünler aynı fabrikada üretilmiş olabilir ama üretim hattı, kullanılan parçalar, toleranslar, yazılım ve kalite standartları tamamen farklıdır.
“Razer’ın parası var, isim yazdırıyor” demen de aslında farkı açıklıyor. Evet paraları var çünkü ürün geliştirmeye ciddi yatırım yapıyorlar.
“Hepsi aynı yerden çıkıyor” demek, bir Ferrari’yle bir Fiesta’yı “ikisi de fabrikada üretiliyor” diyerek aynı kategoriye koymaya benzer. Mantıklı bir karşılaştırma değil.

Gönderdiğin site global bir otorite değil, Koreli bir topluluk tarafından hazırlanan kişisel bir benchmark listesi. Evde ölçüm yapan tayfanın kendi puanlaması yani. Logitech, Razer gibi markaların AR-GE bütçesi, sensör doğruluğu, yazılım stabilitesi bu Çinli markaların 100 katı. Hani sponsorluktan bahsediyorsun ya, birqz araltırdım attığın siteyi.
Bu site sponsorlu ürünlere yüksek puan basmasıyla biliniyor diye yorum okudum. Yani global bir geçerliliği yok, bilimsel bir veri değil. İngilizce dünyasında, e-spor sahnesinde ya da profesyonel oyuncularda kimse bu markaları en iyi diye kabul etmiyor. Sadece Kore’de niş bir topluluk kullanıyor.
Sen bana global markaları kötüleyip, Kore’deki bir kullanıcının hazırladığı kişisel listeyi atıyorsun. Ben de sana dünya çapında kullanılan, turnuvalarda tercih edilen gerçek markaları söylüyorum.
Bir taraf bilimsel AR-GE ve milyon dolarlık yatırımlar…

Bu modellerle ilgili en çok konuşulan şeyler pek iç açıcı değil. QC lotarya gibi aynı modeli alan iki kişi bambaşka kalite görüyor. Switch lerde erken double click şikayeti dolu. Yazılım desen bayağı zayıf, kablosuz performansı da herkeste stabil çalışmıyor.Kağıt üzerinde sensör iyi olabilir ama pratikte tutarlılık yok, bu yüzden globalde kimse bu markalara güvenmiyor. E spor sahnesinde sıfır kullanım oranı da boşuna değil. Rawm alınmaz demiyorum ama uzun vadede güvenilirlik konusunda Logitech ve Razer’ın yanından bile geçmiyor. Bu markaların AR-GE si yazılım istikrarı ve garanti desteğiyle karşılaştırınca Rawm ın neden ucuz olduğunu çok net görüyorsun. Anlıyorum sizi, az para ödeyip tatmin olmak istiyorsunuz da öyle olmuyor o işler hahahahah o şirketler kendini daha çok düşünüyor, o fiyatların bir sebebi var.
Çok fazla konuşmuşsunda, boş tutarsız bilgiler bunlar. Rawm testleri olan bir mouse, razer önce encoderini düzeltsin, Sensör doğruluğunun "Çin markalarından 100 kat daha iyi" olduğunu doğrulayan verin var mı? Ve razer, logitech nerede üretiliyor sanıyorsun, Amerika falan mı? :D
3'ünden birini al geç.

Bu 3 ünden birini alın, konuyu fazla uzatmaya gerek yok.

Çok fazla konuşmuşsunda, boş tutarsız bilgiler bunlar. Rawm testleri olan bir mouse, Razer önce encoderini düzeltsin, sensör doğruluğunun "Çin markalarından 100 kat daha iyi" olduğunu doğrulayan verin var mı? Ve Razer, Logitech nerede üretiliyor sanıyorsun, Amerika falan mı? :D

Bu 3'ünden birini alın, konuyu fazla uzatmaya gerek yok.

Emir haklı daha fazla uzatmaya gerek yok.

Topluluk hissiyatı dedigin adam tüm testleri tek tek yapıyor 😀.

En ufak araştırma yapmadığınada eminim zira Razer ve Logitech'in ust segment mouseları da performans olarak kotü degiller zaten. Asıl sorun fiyat politikalari ve bir çoğunun kronik olması. 3000 liralık Çinli mouse ile zor başa çıkıyor Superlight 2 mesela 😀. Sen simdi RTINGS'e de yalan dersin.

Topluluk bu ürünleri daha cok tercih ediyor, Pro oyuncularin kullanmasi pek bir sey ifade etmez cunku cogu yillarca ayni ekipman modellerini kullaniyorlar. Kime sorsan bu markaları kullanıyor artık toplulukta.
Attığın linkin toplulukla bir ilgisi yok ki dostum, sitenin kendi ekibi inceleme yapmış fps oyunlarında Scyrox 0.2 puan daha fazla vermişler, Mmo da Logitech e daha yüksek verilmiş hahahhaha aksine gelen inceleme yorumlarında eksik olduğunu düşünen insanlar var, bu arada logitech incelemesine topluluk tarafından 168 yorum gelmiş. Scyrox sadece 20 yorum alabilmiş, attığın linkte bile Logitech e daha çok ilgi var, ben daha popüler kaynaklarda karşılaştırmalar göremedim, attığın mouseyi inceleme gereği duymamışlar maalesef. 😂 Bu arada ben senin attığın linke yalan demedim, tekrar oku istersen yazdıklarımı, o kadar yanlışı düzeltiyorum, bir de söylediğimi 3-4 kez tekrar etme zahmetine katlanamam.

Bir markayı belirleyen şey üretim yeri değil; AR-GE kullanılan bileşenlerin kalitesi ve kalite kontrol süreçleridir.
Razer ve Logitech gibi markalar milyonlarca dolarlık AR-GE yatırımı yapıyor. Kendi sensörlerini geliştiriyorlar, özel malzeme seçimi yapıyorlar ve ciddi kalite kontrol süreçlerinden geçiriyorlar. Bunları hazır kalıp ürünlerle aynı seviyeye koymak tüketici bakış açısı olur. Evet bazı ürünler aynı fabrikada üretilmiş olabilir ama üretim hattı, kullanılan parçalar, toleranslar, yazılım ve kalite standartları tamamen farklıdır.
“Razer’ın parası var, isim yazdırıyor” demen de aslında farkı açıklıyor. Evet paraları var çünkü ürün geliştirmeye ciddi yatırım yapıyorlar.
“Hepsi aynı yerden çıkıyor” demek, bir Ferrari’yle bir Fiesta’yı “ikisi de fabrikada üretiliyor” diyerek aynı kategoriye koymaya benzer. Mantıklı bir karşılaştırma değil.
@EmirHene

Attığın linkin toplulukla bir ilgisi yok ki dostum, sitenin kendi ekibi inceleme yapmış fps oyunlarında Scyrox 0.2 puan daha fazla vermişler, Mmo da Logitech e daha yüksek verilmiş hahahhaha aksine gelen inceleme yorumlarında eksik olduğunu düşünen insanlar var, bu arada logitech incelemesine topluluk tarafından 168 yorum gelmiş. Scyrox sadece 20 yorum alabilmiş, attığın linkte bile Logitech e daha çok ilgi var, ben daha popüler kaynaklarda karşılaştırmalar göremedim, attığın mouseyi inceleme gereği duymamışlar maalesef. 😂 Bu arada ben senin attığın linke yalan demedim, tekrar oku istersen yazdıklarımı, o kadar yanlışı düzeltiyorum, bir de söylediğimi 3-4 kez tekrar etme zahmetine katlanamam.

@EmirHene

RTINGS'e populer degil demenden bilginin yerlerde surundugu belli. Bulabilecegin en profesyonel inceleme sitelerinden bir tanesidir. Aradaki 2 kat fiyat farkına ragmen Scyrox ile kafa kafaya. Hatta sensor gecikmesinde Scyrox dhaa iyi sonuc vermis. Baya kaliteliymis senin Logitech 😀.

“Razer'ın parası var, isim yazdırıyor” demen de aslında farkı açıklıyor. Evet paraları var çünkü ürün geliştirmeye ciddi yatırım yapıyorlar.
“Hepsi aynı yerden çıkıyor” demek, bir Ferrari'yle bir Fiesta'yı “ikisi de fabrikada üretiliyor” diyerek aynı kategoriye koymaya benzer. Mantıklı bir karşılaştırma değil.

Sensör ismi değişiyor diyorum dostum sadece, sensör değişmiyor. Kalite kontrolü fabrikaya bağlı, yani adam gelip de Razer diye daha iyi bakmıyor. Garantisi daha iyi sadece. Hazır kalıp ürünler ile Razer'in kendi kalıpları arasında hiçbir fark yok burada da tek fark para ve Çinliler de fabrika ile anlaşıp razerin shapesine benzer kalıplar çıkarabilir. Razer sadece para verir ve kendine özel kalıp oluşturur. Ancak parası olmayan Custom markalar ise fabrika ile çıkarırlar fabrika da bu kalıbı başkalarına verebilir. Sensör olaylarında evet kendine lisanslı sensör üretebilir, ancak bunu markalar da kullanabilir bir örneği ise 3950 gibi. PixArt Razer'e önce çıkardı sonra ATK falan kullandı ve yayıldı. Custom markalar Razer'den daha ucuz, aynı performansı hatta daha iyisini ucuza verir. Gidip Razer diye çok para vermeye değmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı