3000 TL'ye i5 4690 ve GT 730 Tabanlı Sistem Toplama

sekboi

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bilgisayarı kız arkadaşım için topluyorum. Mac almaktansa toplama bilgisayarın daha ucuz ve performanslı olacağını söyledim. Photoshop, Illustrator vesaire programları kullanacak. Çok oyun ya da video işleme için uygun olmasına gerek yok. Aşağıdaki sistem nasıl olmuş sizce?

BPC.jpg

Not: Belleği şimdilik tek modül 8 GB seçtik, sonradan bir 8 GB daha ekleyip total 16 GB yapacağız.

Birkaç sorum daha olacak eğer montajı Vatan Bilgisayar'a yaptırırsak ne kadar sürede teslim alırız? İşletim sistemi kurmak için ne kadar ücret alıyorlar? (8.1 Pro) BIOS güncelleme, sürücü yükleme gibi işlemleri de yapıyorlar mı? Ve son olarak, sadece montajı yaptırıp kalanını bizim halletmemiz mümkün mü? Şimdiden çok teşekkürler herkese. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek bilgim olmasa da bu çizim işlerinde ekran kartına gerek duyabiliyor. Render'i gpu ile alacaksanız, ekran kartı çok kötü. Bu işi bilen kişiler sosyalde mevcut. Sisteminizi bu kişilerin tavsiyeleri ile oluşturun derim.

23 inç IPS bir monitör alıp GPU'ya yüklenin. Ayrıca o SSD'yi almak yerine paranı direk çöpe atabilirsin, yani alma demek istiyorum. 50 lira daha ver Kingston HyperX 3K al.
Ben kendi bilgisayarımda o SSD'yi kullanıyorum niye öyle dedin şimdi :D O değişebilir de monitörü 27 inç istiyor, başka kısabileceğimiz parça var mı? Ve ekran kartı için öneriniz nedir? Duruma göre bütçeyi biraz aşabiliriz.

Sistem hakkında yorum yapamayacağım fakat ssd hakkında yorum yapmak istiyorum. Bende aynı ssd yi kullanıyorum. Performans olarak bir Hyperx yada 850 evo kadar olmasada düşük bütçede hız isteyenler için gayet güzel bir ssd. Bende kullanıyorum gayet memnunum.

SSD ile ilgili bilgilendirmeler için teşekkürler fakat asıl konu hakkında hala yardım alamadım. :( Çizim için kullanılacak bilgisayarda ekran kartı mühim mi? Ve ne kadar üst seviye bir şey gerekecek? Dediğim gibi video işleme, 3D çizim pek kullanmayacak belki ileride sadece. Şimdilik Adobe programlarını sorunsuz çalıştıracak bir sistem yeterli, bilgisi olan arkadaşlar lütfen bir baksın..

• İ5 4690K
  • MSI Z97 Pc Mate
  • Evga Gtx 970 SuperClock
  • 4x2 8GB Ram
  • Seagate 1 TB HDD
  • Zalman Z3 Plus
  • Zalman ZM 600 GLX

Birde 21.5 monitör almalısın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı